Snaptube: Youtube video omzetten naar MP3

Snaptube
Snaptube

Snaptube is een applicatie voor smartphones en tablets waarmee je muziekvideo’s van  Youtube kunt streamen. Ook is het mogelijk om de audio bij  een video te downloaden als mp3.

De app ondersteunt naast Youtube ook andere websites voor het delen van muziekvideo’s. Zo kun je muziek downloaden en muziek streamen van Facebook, Liveleak, Dailymotion en Vimeo.

Snaptube is een app die primair bedoeld is voor het streamen of downloaden van de audio bij een video. Je kunt wel muziekvideo’s streamen of downloaden. Maar voor dat doel zijn andere apps meer geschikt. Ook kun je met bepaalde websites video rippen van Youtube.

Muziek opslaan als mp3.
Muziek opslaan als mp3.

Snaptube werkt erg eenvoudig. Na het downloaden en installeren van de APK (een installatiebestand voor Android) kun je via het zoekscherm op zoek naar de muziek die je wil luisteren.

Snaptube doorzoekt alle websites die worden ondersteunt, tenzij je zelf aangeeft welke site je wil doorzoeken. Vervolgens kun je met een druk op de knop de muziek streamen of een MP3 bestand downloaden.

De MP3 bestanden die je downloadt met Snaptube kun je niet alleen op je smartphone beluisteren. Via een cloud, een kabel of e-mail kun je de gemaakte muziekbestanden ook kopieren naar andere devices.

Snaptube kun je hier gratis downloaden voor Android. Vanwege de mogelijkheid tot het streamen of downloaden van muziek staat  de app niet in de Playstore of App store.

 

Downloaden van Youtube met een Youtube Converter

Youtube video downloaden met een Youtube Converter.
Youtube

Ben je op zoek maar een manier om video of muziek te downloaden van Youtube? Of wil je een backup maken van jouw leukste muziek en video bestanden op Youtube? Dan kan dat op een aantal verschillende manieren.

Je kunt ervoor kiezen om speciale software te downloaden waarmee je video’s van Youtube kunt omzetten naar MP3 of MP4. Deze bestanden kun je afspelen op een smartphone of tablet. Ook kun je ze downloaden van internet.

Een tweede manier om video of muziek te downloaden van Youtube is door middel van een online Youtube Converter. Een Youtube converter is een online dienst waarmee je video’s kunt omzetten naar een downloadbaar bestand. Ook deze kun je afspelen op een smartphone of tablet.

Youtube Converters?

In deze handleiding beperk ik me tot het beschrijven van de beste Youtube Converter. Software om te downloaden van Youtube zal ik op een later moment reviewen. De belangrijkste reden hiervoor is het gemak en de werking van online tools voor het downloaden van Youtube.

Een speciale tool voor het downloaden van Youtube.
Een speciale tool voor het downloaden van Youtube.

Met behulp van Google vind je een groot aantal Youtube converters. Alle websites voor het omzetten van een Youtube video naar een MP3 of MP4 zijn gratis te gebruiken.  Verder bieden de meeste tools ontzettend veel instelmogelijkheden.

Zo kun je instellen in wat voor kwaliteit je video download van Youtube moet worden opgeslagen. Ook kun je instellen hoe de audio van een Youtube video moet worden opgeslagen en kun je instellingen doen die de grootte van een opgeslagen bestand beïnvloeden.

De beste online Youtube Converter?

De beste online Converter voor Youtube is voor mij FLV To. Deze dienst biedt juist weinig functionaliteit waardoor je erg snel en eenvoudig een video download. Verder ziet de dienst er goed uit en kun je eigenlijk geen fouten maken tijdens het converteren van Youtube video’s.

De interface van FLV To.
De interface van FLV To.

Het enige wat je nodig hebt is de link naar een Youtube video. Deze plak je in het veld dat centraal op de site wordt weergegeven. Geef vervolgens aan hoe je de Youtube video wil downloaden. Je kunt kiezen uit MP3 (alleen voor muziekbestanden), MP4 (voor muziek en video) en AVI (ook voor muziek en video). Voor de beide videoformaten kun je ook kiezen voor de HD variant.

Klik tot slot op de knop ‘Convert’ of ‘Omzetten’ om te beginnen met het converteren en downloaden van een Youtube video. Gemakkelijk, snel en zonder moeite een video downloaden Youtube? Gebruik een Youtube Converter.

 

 

Muziek downloaden van internet

Gratis muziek downloaden
Gratis muziek downloaden

Muziek streaming groeit sterk in Nederland, logisch muziek streamen is handig, snel en is in bijna alle gevallen legaal. Toch zijn er nog steeds veel mensen die liever muziek downloaden via internet. Bijvoorbeeld omdat muziek downloaden handiger is als je muziek als mp3 bestand wil afspelen op je smartphone of iPad. Maar ook is een muziek download gemakkelijker als je een cd wil branden om te luisteren in je auto.

Hoe kun je muziek downloaden?

Muziek downloaden van internet kan op een aantal manieren. Zo kun je heel goed muziek downloaden met Google, hoe dat precies in zijn werk gaat lees je in deze Google download tutorial. Maar ook met andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo kun je muziek downloaden van internet.

Verder zijn er op internet meer dan genoeg mp3-zoekmachines te vinden die je kunt gebruiken om losse mp3-bestanden te downloaden. Ook via blogs, zoals bijvoorbeeld op Tumblr, kun je heel veel losse mp3 bestanden downloaden.

Volledige albums downloaden

Met de Spotnet software kun je veel muziek downloaden.
Met de Spotnet software kun je veel gemakkelijk muziek downloaden.

Wil je een volledig album downloaden? Dan zijn zoekmachines en download-websites minder handig. Voor het downloaden van een volledig album in mp3 formaat kun je beter Spotnet of Bittorrent-software gebruiken.

In Spotnet kun je muziek downloaden door in het menu aan de linkerkant van de Spotnet-interface op ‘muziek’ te klikken. Je krijgt dan een overzicht van alle complete albums die je via Spotnet kunt downloaden. Dubbelklikken op de titel van een album en vervolgens op de blauwe pijl drukken volstaat dan om muziek te downloaden via Usenet.

Wel heb je voor het downloaden van muziek via Spotnet (en andere usenet/nieuwsgroepen download software) een betaald abonnement op een payserver nodig. Daarnaast zijn Usenet providers niet verantwoordelijk voor hetgeen jij download, blijkt uit een artikel op gratismuziekdownload.nl

Bittorrent software

μTorrent
μTorrent

Ook via de Pirate bay kun je heel gemakkelijk volledige albums downloaden. Uiteraard heb je voor het downloaden via de Pirate Bay goede software nodig voor het verwerken van de torrents die je op de Pirate Bay kunt vinden. In onze handleiding over uTorrent lees je precies hoe je met dit download-programma muziek downloaden via Bittorrent.

Andere manieren om muziek te downloaden

Uiteraard zijn er nog vele andere manieren om muziek te downloaden van internet. Zo kun je muziek downloaden via Youtube maar ook kun je bijvoorbeeld DC++ software gebruiken. Verder kun je software zoals SABnzbD gebruiken om nzb bestanden met daarin volledige album-downloads te verwerken. Deze nzb bestanden vind je bijvoorbeeld via binsearch.info of via Google. Tenslotte zijn er nog genoeg andere programma’s waarmee je muziek kunt downloaden zonder dat het geld kost: denk bijvoorbeeld aan Bearshare, Blubsters en Newsleecher.

Muziek downloaden van internet is heel gemakkelijk en in ieder geval veel gemakkelijker dan films of tv-series downloaden van internet. Een MP3 bestand is maar klein en veel copyrightwaakhonden maken geen werk van mensen die losse mp3 bestanden of volledige albums downloaden van internet. Wel is het belangrijk om te weten dat ook in Nederland muziek downloaden niet per definitie legaal is. Door het download-verbod zijn veel muziek downloads strafbaar geworden.

Hoe kun je muziek, films, ebooks en tv-series downloaden?

Op Downloadtools.nl lees en leer je van alles over het downloaden van tv-series, films en muziek. Uiteraard wel met de opmerking dat het downloaden van dit soort materiaal illegaal kan zijn. Vooral als je download via Bittorrent en op deze manier je downloads verder verspreid dan ben je illegaal bezig (vandaar dus ook de Pirate Bay blokkade). Vandaag op downloadtools.nl een aantal handige sites met tips en trucs over manieren om films, tv-series en muziek te downloaden.

ebook
ebook

Allereerst een tip voor mensen die een e-reader hebben en voor dit apparaat ebooks downloaden met bijvoorbeeld Spotnet of via download-sites voor ebooks. Ook mensen die veel ebooks op hun computer bewaren is deze tip trouwens de moeite waard. Met veel ebooks op je computer kan het wel eens lastig zijn om het overzicht te bewaren. Door de gratis Calibre software te downloaden  kun je gemakkelijk je collectie ebooks beheren. Ook kan deze software je helpen met het zoeken van bijvoorbeeld boek-covers.

Een tweede tip betreft de pagina over het downloaden van Youtube die ik aantrof op gratismuziekdownload.nl. Op die pagina lees je een tweetal tips manieren om muziek te downloaden van Youtube. Er wordt een programma besproken en daarnaast wordt er ook geschreven over een nieuwe website waarmee je gemakkelijk kunt downloaden van Youtube via andere sites. Deze site heet Deturl en je bezoekt hem via deze link NB. de genoemde site is momenteel off-line vanwege werkzaamheden….

Voor het downloaden van tv-series en films blijft Spotnet een goed downloadprogramma. De handleiding Spotnet die je op deze site terugvindt wordt ontzettend goed gelezen, en is daarom een echte aanrader als je wil weten hoe je tv-series en films downloaden van Usenet/nieuwsgroepen. Voordeel is daarbij ook dat in Nederland tv-series en films downloaden met Spotnet voorlopig nog legaal is. Wil je weten hoe jij populaire series als Game of Thrones, Suits of The Following kunt downloaden met Spotnet? Lees dan onze handleiding.

Nieuwe download handleidingen en download tips

downloaden van Youtube
downloaden van Youtube

De laatste update aan downloadtools.nl is alweer enige tijd geleden. Aan die update heb ik op de startpagina geen aandacht geschonken. Daarom bij deze alsnog. Ook heb ik de afgelopen weken tijdens mijn vakantie twee nieuwe superhandige downloadtools gevonden waar ik je ook graag op wil wijzen. Wil je alles weten over het downloaden van films, muziek, e-books en tv-series? Lees dan sowieso de handleidingen op mijn site :)!

Downloaden van Youtube

Youtube is een van de meest populaire websites ter wereld (volgens cijfers van Wikipedia de derde site ter wereld). Via Youtube worden vooral video’s gedeeld over uiteenlopende onderwerpen. Vooral het downloaden van muziek via Youtube is voor veel mensen erg handig. Youtube biedt ontzettend veel nieuwe muziek aan die je niet standaard als mp3 kunt downloaden. In onze handleiding ‘downloaden van Youtube‘ leer je precies hoe je moet downloaden van Youtube met behulp van speciale software. Daarnaast hebben we links opgenomen naar websites die je muziek laten downloaden van Youtube.

Tubidy en Groovedown

Groovedown
Groovedown

Daarnaast zoals beloofd nog een tweetal tips. De eeste betreft een website, Tubidy, die je kunt gebruiken om muziek te zoeken en te streamen naar je smartphone. Tubidy werkt snel, handig en is op bijna elke smartphone te gebruiken. Alles over Tubidy lees je op de Tubidy pagina (externe link).

Een tweede tip betreft het programma Groovedown. Met deze software kun je gratis muziek downloaden van muziek-streaming dienst Grooveshark. Via Tweakers kwam ik terecht op Grooveshark, tijdens mijn zoektocht naar gratis download software voor Grooveshark kwam ik terecht bij Groovedown. Handige en gebruikersvriendelijke software om snel muziek te downloaden van Grooveshark.