Nederlandse ondertiteling downloaden voor films en tv-series

Het downloaden van TV-series en films die in het Engels gesproken zijn is kinderlijk eenvoudig. Of je nu Usenet, Bittorrent of DC++ software gebruikt om te downloaden, het aanbod is sowieso enorm.

Wil je graag Nederlandse ondertiteling bij de film of tv-serie je hebt gedownload? Dan lees je op deze pagina hoe je Nederlandse ondertitels kunt downloaden bij Engelstalige en anderstalige afleveringen van tv-series en films.

Wil je eerst weten hoe je moet downloaden? Lees dat hier!

Downloaden met ondertiteling

Het allerhandigst is het natuurlijk als je tijdens het downloaden van een tv-serie of film gelijk een versie te pakken hebt waarbij de Nederlandse ondertitels zijn inbegrepen.

Gebruik daarom bij een zoekopdracht op een torrent of NZB bestand altijd NL-Subs of NLSUBS naast de titel van de tv-serie of film die je wil downloaden. NL-Subs/NLSubs zijn afkortingen die vaak gebruikt worden om aan te geven dat een tv- of filmdownload voorzien is van Nederlandse ondertiteling.

Kun je jouw favoriete tv-serie of film niet vinden met Nederlandse ondertiteling maar zijn er genoeg HD-versies te vinden die Engelstalig zonder ondertiteling zijn?

Dan kun je via Google heel gemakkelijk op zoek naar een los bestand met daarin de ondertiteling voor die serie of film. Via Google kom je dan bijvoorbeeld terecht op de website ondertitel.com. Op die website kun je gemakkelijk .SRT bestanden downloaden met daarin de Nederlandse ondertitels voor veel films en tv-series.

Nederlandse ondertiteling downloaden voor films en tv-series.
Nederlandse ondertiteling downloaden voor films en tv-series.

De site ondertitel.com werkt heel gemakkelijk. Via de zoekbox bovenin het scherm kun je zoeken op de titel van de tv-serie of film waar je ondertiteling van wil hebben.

In het scherm wat zich vervolgens opent kun je zien welke ondertiteling er allemaal beschikbaar is. Klik een titel aan om de ondertitels te downloaden. Je krijgt dan bijna altijd een los .SRT bestand, dat is een bestand met daarin de ondertiteling.

Om dit bestand te gebruiken als ondertitel bij jouw film of tv-serie download moet je allereerst het SRT bestand exact dezelfde naam geven als het bestand van de film of tv-serie die je gedownload hebt. Laat alleen de extensie van beide bestanden intact.

Je krijgt dan als voorbeeld: Frozen.avi en Frozen.srt. Open vervolgens Frozen.avi in de VLC mediaspeler en je zult zien dat de film of tv-serie nu afgespeeld wordt met de goede ondertiteling erbij.

Ook met een goede mediaspeler kun je hetzelfde trucje uithalen. Daarvoorkun je via de instellingen in een mediaspeler (maar in de VLC speler) ook selecteren welk SRT bestand je wil gebruiken om de film of tv-serie die je hebt gedownload te voorzien van de goede ondertiteling.

TV-Series downloaden van internet

Hoe moet je tv-series downloaden via internet
Hoe moet je tv-series downloaden via internet

Ben je op zoek naar nieuwe tv-series om te downloaden omdat je geen Netflix hebt of omdat jouw favoriete tv-serie niet wordt aangeboden via Netflix? Dan lees je vandaag op downloadtools.nl hoe je tv-series kunt downloaden van internet.

Tip
Nu downloaden met Spotnet? Gebruik dan Tweaknews.

Het downloaden van tv-series is in Nederland illegaal, het verder verspreiden van tv-series is dat zeker ook. Ga je downloaden met Bittorrent software? Wees je dan bewust van het feit dat het uploaden of downloaden van een tv-serie via Bittorrent ook in Nederland niet is toegestaan.

Nieuwe tv-series die in Nederland nog niet op tv zijn maar al wel in Amerika worden uitgezonden vinden via het internet snel hun weg naar Nederland (en andere landen). Natuurlijk ontbreekt de ondertiteling bij een uit Amerika afkomstige nieuwe tv-serie. Daarom nu eerste meer informatie over het downloaden van tv-series met Nederlandse ondertitels.

TV-series met Nederlandse ondertiteling

Gelukkig zijn er in Nederland genoeg mensen die nieuwe afleveringen van populaire series voorzien van zelfgemaakte Nederlandse ondertitels. De kwaliteit van Nederlandse ondertitels bij Engelse en Amerikaanse tv-series is wisselend. Over het algemeen zijn vooral de ondertitels van Q.o.Q. van hoge kwaliteit.

Tv-series met Nederlandse ondertiteling kun jeherkennen aan de titel van de tv-download. Zoek bijvoorbeeld specifiek naar ‘NL-subs’, ‘NL-subtitles’ of ‘Dutch subs’. Alle tv-series (maar ook films en documentaires) die je op deze manier download zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Hoe moet je tv-series downloaden?

Voor het gratis downloaden van tv-series met Nederlandse ondertiteling kun je op een aantal manieren te werk gaan. De populairste manieren om een tv-serie (met of zonder Nederlandse subs) zijn via Bittorrent, Spotnet of Usenet. Waarbij de opmerking dat Spotnet via Usenet werkt eigenlijk overbodig moet zijn als je al regelmatig download ;).

Het downloaden van tv-series met Spotnet is het meest gemakkelijk, mits de instellingen van Spotnet goed zijn en het programma goed werkt. Daarnaast moet je om goed te downloaden via Spotnet eigenlijk een betaalde Usenet provider hebben.  Werkt Spotnet eenmaal dan kun je via de ingebouwde link ‘tv-series’ in het Spotnet menu snel beginnen met het downloaden van jouw favoriete serie.

Om tv-series te downloaden via Usenet heb je andere software nodig. Voor Mac is bijvoorbeeld NZBvortex een goed programma om te downloaden via Usenet. Voor je Windows computer is SABnzbD een prima programma om gratis te downloaden via Usenet. Wel heb je ook voor deze programma’s idealiter een betaalde Usenet provider nodig. Daarnaast moet je op zoek naar NZB bestanden voor de tv-serie die je wil downloaden.

TV-series downloaden met uTorrent

tv-series downloaden met uTorrent
tv-series downloaden met uTorrent

Een laatste manier om tv-series te downloaden van internet is door het gebruik van een Bittorrent cliënt. Een goede keuze voor software om tv-series te downloaden via Bittorrent is bijvoorbeeld het gratis te downloaden uTorrent.

Om te downloaden via uTorrent heb je uiteraard wel een torrent bestand nodig. Gelukkig kun je sinds vorige week weer torrents downloaden via de Pirate Bay. Open de torrent in je Bittorrent programma om gelijk te beginnen met downloaden.

Tenslotte nog een leuk tv-serie feitje: de meest populaire tv-serie onder mensen die downloaden van internet is het uiterst vermakelijke Game of Thrones. Deze tv-serie stond afgelopen jaar bovenaan in de lijst met populairste downloads. Wil je beginnen met het downloaden van een tv-serie probeer dan eens seizoen 1 van Game of Thrones te downloaden.