F1 races downloaden met Spotnet

Met Spotnet kun je complete F1 races downloaden.
Met Spotnet kun je complete F1 races downloaden.

Dit weekend begint het nieuwe Formule 1 seizoen. Ziggo klanten hebben geluk: zij kunnen via het Ziggo sport kanaal gratis genieten van alle races die dit jaar verreden gaan worden. Heb je geen Ziggo maar wil je live Formule 1 kijken? Dan kan dat ook via andere websites en verschillende betaalde televisiezenders.

Heel anders wordt dit op het moment dat je een Formule 1 race gemist hebt. NPO Studio Sport heeft de rechten voor het uitzenden van de samenvattingen dus daar kun je terecht voor de hoogtepunten van de verschillende races. Wil je echter een complete F1 race terugzien dan zul je dat op een andere manier moeten regelen.

Een van de handigste manieren om gratis een Formule 1 race terug te kijken is door deze in zijn geheel te downloaden. Veel fans van de race-sport rippen races van het televisiescherm en plaatsen ze op internet. De beste plek om F1 races te downloaden is Usenet.  Daar vind je in de binaire nieuwsgroepen complete races die je met behulp van de juiste software kunt downloaden.

Formule 1 met Spotnet downloaden

Spotnet is een van de tools die je kunt gebruiken om te downloaden van Usent. Daarnaast worden er elk race weekend spots online geplaatst met daarin de volledige race, de kwalificatie en alle trainingen. Verder kun je zelfs interviews en ander exclusief beeldmateriaal downloaden.

Er is geen aparte rubriek binnen Spotnet waar online sport kan worden aangeboden. De meeste gebruikers plaatsen F1 en andere sportbeelden daarom vaak in de rubriek ‘tv-series’. Maar ook vind je in de categorie ‘film’ soms de beelden terug. Handiger is het echter om de zoekfunctie van Spotnet te gebruiken om zo snel te kunnen downloaden.

Spotnet blijft onverminderd populair

downloaden met spotnet
spotnet blijft een van de beste programma’s om tv-series, films en games te downloaden.

Downloaden met Spotnet blijft onverminderd populair. Zo is op de Facebook pagina van downloadcentrum.com te lezen dat de Spotnet download handleiding op die site meer dan 100.000 keer gelezen is. Ook de Spotnet pagina op downloadtools is erg populair, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die pagina nog geen 100.000 keer bekeken is.

Hoe komt het dat Spotnet zo populair is?

De reden voor de grote populariteit van Spotnet lijkt hem te zitten in het enorme aanbod van tv-series, films, muziek en software dat gratis te downloaden is. Daarnaast lijkt ook de grote hoeveelheid tv-series en films met Nederlandse ondertiteling op Spotnet bij te dragen aan het grote succes van de download software.

Een andere reden voor het feit dat veel mensen met Spotnet downloaden is het grote gemak waarmee je Spotnet download, installeert en instelt voor het downloaden van films, games en tv-series. Want naast het instellen van een betaald (of gratis) abonnement bij een Usenet provider is het installeren van Spotnet erg eenvoudig. Je hebt weinig technische kennis om te downloaden met Spotnet.

Snel downloaden

Omdat Spotnet download via nieuwsgroepen (Usenet) ben je niet gebonden aan de upload-snelheid van je internetverbinding (dit in tegenstelling tot het downloaden via Bittorrent). Dit betekent in de praktijk vaak dat je snel download via Spotnet. Heb je een goede verbinding dan kun je met Spotnet downloaden tot 10MB per seconde.

films en tv-series download je supersnel met Spotnet
films en tv-series download je supersnel met Spotnet

Ook langzamere verbindingen profiteren van het downloaden via Usenet. Want zelfs met een ADSL verbinding kun je films, tv-series en muziek downloaden met 1MB per seconde. Uiteraard zijn deze snelheden erg afhankelijk van de afstand van je huis tot de ADSL of Kabel centrale in jouw woonplaats.

Downloaden met Spotnet is legaal

Een laatste voordeel van het downloaden via Spotnet is het feit dat je in principe legaal aan het downloaden bent. In Nederland is het downloaden van films, tv-series en muziek legaal zolang je niet meewerkt aan de verspreiding van de films en tv-series die je download. Als je download via Bittorrent werk je automatisch mee aan de verspreiding en dat is dus wel illegaal.

Wil je downloaden met Spotnet? Lees dan een van de handleidingen over het downloaden en instellen van Spotnet en de manieren hoe je met Spotnet snel tv-series, films en games download.