Films en tv-series via Popcorn Time of Netflix?

Dit artikel gaat over Popcorn Time, die software vind je hier

Netflix of Popcorn time
Netflix of Popcorn time

In de Volkskrant van vandaag stond een interessant artikel over streaming video. In Nederland gaat de strijd tussen de gunst van de consument die tv-series en films wil streamen van internet namelijk tussen twee programma’s met een compleet ander verdienmodel. Het betaalde Netflix heeft in ons land een grote concurrent in de vorm van Popcorn Time, een programma waarmee mensen gratis films en video’s kunnen streamen.

De situatie in Nederland is compleet anders dan die in andere Europese landen; ook in Amerika ziet de markt voor streaming video heel anders uit. Zo is Nederland het enige land ter wereld waar Netflix veel last heeft van een illegaal alternatief: Popcorn Time heeft naar schatting een even groot marktaandeel als Netflix. Ver achter Netflix en Popcorn Time streamt een klein aantal gebruikers in Nederland tv-series en films via HBO.

Het bedrijf is zo angstig voor Popcorn Time dat het in een brief aan haar aandeelhouders de winstverwachtingen tempert. Het bedrijf is namelijk bang dat de trend in Nederland ook in andere Europese landen doorzet.

Waarom Popcorn Time?

Op de vraag waarom Popcorn Time zo’n groot succes is kunnen een aantal antwoorden worden gegeven.

  1. Iedereen kan Popcorn Time gratis downloaden op een groot aantal plekken op het internet;
  2. Het aanbod aan tv-series en films met Nederlandse ondertiteling is groot, nieuwe series kunnen gelijk bekeken worden;
  3. Popcorn Time is makkelijk te installeren en te gebruiken, sommige gebruikers vinden Popcorn Time zelfs handiger dan de Netflix software voor smart-tv’s;
  4. Door het snelle internet in Nederland kun je snel streamen met Popcorn Time zonder haperingen.
  5. Omdat Popcorn Time gebaseerd is op P2P technologie is het erg lastig voor copyright-instanties om de software offline te halen of te blokkkeren;
  6. Onervaren gebruikers hebben niet in de gaten dat het gebruik van Popcorn Time illegaal is doordat je tijdens het kijken ook tv-series upload op internet.

Op de meeste voordelen van Popcorn Time heeft Netflix geen antwoord. En dat is logisch, gratis tv-series en films aanbieden zonder dat mensen daarvoor hoeven te betalen is een business model zonder toekomst, het is namelijk strafbaar. Wat Netflix zich wel kan aanrekenen is het feit dat de software van Popcorn Time zo goed is gebouwd dat mensen dat programma prefereren boven de Netflix software.

De komende maanden zullen spannende maanden worden voor Netflix en haar aandeelhouders. Zal Netflix het tij weten te keren en toch de strijd om de gunst van de consument winnen? Of zal Popcorn Time door haar grote succes Netflix verdrijven als legaal alternatief voor het legaal downloaden en streamen van films en tv-series?

 

 

 

Popcorn Time downloaden: gratis films en series kijken op je laptop of tv

Popcorn Time - gratis film streamen
Popcorn Time – gratis film streamen

In 2013 startte Popcorn Time met een applicatie waarmee mensen via het Bittorrent protocol gratis films en tv series konden streamen.

Begin dit jaar stopte het bedrijf onder druk van de film-industrie alweer met het programma vanwege het illegale karakter van de software.

Gratis films en series streamen leidt tot een forse inkomstendaling bij filmmaatschappijen en ook bedrijven als Netflix, dat betaalde videostreaming aanbiedt, was niet blij met de Popcorn Time software.

Met het off-line halen van de oorspronkelijke software brachten andere ontwikkelaars bijna tegelijkertijd varianten van Popcorn Time uit die niet offline gehaald konden worden.

Die varianten bieden dezelfde functionaliteit als de oorspronkelijke Popcorn Time software: mensen kunnen er gratis films en tv-series mee streamen in hoge kwaliteit en (in veel gevallen) met Nederlandse ondertiteling. De meest populaire versie van Popcorn Time wordt ontwikkeld door Time4Popcorn.

Gratis film kijken via internet met Popcorn Time.
Gratis film kijken via internet met Popcorn Time.

Voor Windows en Linux

Popcorn Time is beschikbaar voor een groot aantal besturingssystemen. Zo werkt de software op Windows, Linux/Unix en zijn ook versies voor Chromecast en Android beschikbaar. Het enige platform dat nog ontbreekt is iOS.

Op Apple producten zoals de iPhone, iPad maar ook desktops en laptops van Apple werkt Popcorn Time nog niet. De ontwikkelaars van de Time4Popcorn variant op de oorspronkelijk Popcorn Time hebben laten weten hard aan het werk te zijn met een Apple Mac versie van Popcorn Time.

Ook op TV Popcorn Time voor gratis films en series

Door de ondersteuning van apparaten zoals de Chromecast en door Android versies van Popcorn Time is het heel makkelijk om op je televisie gratis films en tv-series te streamen via Popcorn Time. De Chromecast inpluggen op de HDMI poort van je tv, de Popcorn Time app installeren en je kunt gratis film streamen. Zo makkelijk is het.

Ook voor mediaspelers op basis van Android is het gebruik van Popcorn Time voor het gratis streamen van films en tv-series heel makkelijk. Zoek een versie van Popcorn Time die werkt op jouw mediaspeler, installeer deze, en zoek de film of serie je gratis wil streamen.

VPS ondersteuning

Een groot voordeel van de PopCorn software is dat een aantal versies van het programma VPS ondersteuning bieden. Dit betekent dat de verbinding waarover je op jouw tv of computer video kijkt verloopt via een versleutelde verbinding via een server die op een andere plek staat. Daarmee is het streamen van tv-series en films via een VPS anoniemer dan het streamen via jouw eigen verbinding.

Dat is natuurlijk erg handig omdat video en tv-series streamen via Popcorn Time niet mag in Nederland. Dankzij het downloadverbod is het verboden om illegaal films en tv-series te downloaden en dat is nu juist wat je doet op het moment dat je aan het streamen bent via Popcorn Time.

Popcorn Time is erg populair

Popcorn Time is in Nederland erg populair. Dagelijks streamen rond de 100.000 mensen een film of tv-serie via het programma. Daarmee behoort Nederland tot een van de landen waar Popcorn Time erg vaak gebruikt wordt. Elke dag installeren rond de 15000 mensen een versie van het programma op hun computer of laptop.

Nieuwe versie Popcorn niet meer offline te halen

De ontwikkelaars van Popcorn Time hebben een nieuwe versie van hun film- en tv-serie streaming software uitgebracht. Deze nieuwe versie is niet meer offline te halen. Vorige versies van Popcorn Time hadden dat euvel wel. Toen enige tijd geleden het .eu domein van Popcorn offline werd gehaald bleek het programma niet meer te werken.

In de nieuwe versie van Popcorn Time wordt gebruikt gemaakt van p2p technieck waardoor een centrale server niet langer nodig is. P2P wordt ook gebruikt voor download programma op basis van Bittorrent. Groot voordeel van p2p boven een centrale server is dat het uitschakelen of offline halen van een server met meta-informatie over tv-series of films niet leidt tot het stoppen van de software.

Heb je problemen met Popcorn Time tijdens het bekijken van films of tv-series via internet? DOwnload dan gratis de nieuwste Popcorn versie via de link bovenaan deze pagina. Blijven je Popcorn Time problemen bestaan? Dan kun je altijd een berichtje onder deze pagina plaatsen. Wie weet kan iemand je helpen met je probleem 🙂