F1 races downloaden met Spotnet

Met Spotnet kun je complete F1 races downloaden.
Met Spotnet kun je complete F1 races downloaden.

Dit weekend begint het nieuwe Formule 1 seizoen. Ziggo klanten hebben geluk: zij kunnen via het Ziggo sport kanaal gratis genieten van alle races die dit jaar verreden gaan worden. Heb je geen Ziggo maar wil je live Formule 1 kijken? Dan kan dat ook via andere websites en verschillende betaalde televisiezenders.

Heel anders wordt dit op het moment dat je een Formule 1 race gemist hebt. NPO Studio Sport heeft de rechten voor het uitzenden van de samenvattingen dus daar kun je terecht voor de hoogtepunten van de verschillende races. Wil je echter een complete F1 race terugzien dan zul je dat op een andere manier moeten regelen.

Een van de handigste manieren om gratis een Formule 1 race terug te kijken is door deze in zijn geheel te downloaden. Veel fans van de race-sport rippen races van het televisiescherm en plaatsen ze op internet. De beste plek om F1 races te downloaden is Usenet.  Daar vind je in de binaire nieuwsgroepen complete races die je met behulp van de juiste software kunt downloaden.

Formule 1 met Spotnet downloaden

Spotnet is een van de tools die je kunt gebruiken om te downloaden van Usent. Daarnaast worden er elk race weekend spots online geplaatst met daarin de volledige race, de kwalificatie en alle trainingen. Verder kun je zelfs interviews en ander exclusief beeldmateriaal downloaden.

Er is geen aparte rubriek binnen Spotnet waar online sport kan worden aangeboden. De meeste gebruikers plaatsen F1 en andere sportbeelden daarom vaak in de rubriek ‘tv-series’. Maar ook vind je in de categorie ‘film’ soms de beelden terug. Handiger is het echter om de zoekfunctie van Spotnet te gebruiken om zo snel te kunnen downloaden.

Online F1 kijken: seizoen 2019

Wil je graag online naar formule 1 races kijken? Bijvoorbeeld omdat je geen Ziggo hebt of omdat je onderweg bent op het moment van de race? In deze handleiding vertel ik je hoe en waar je online Formule 1 kunt kijken zodat je geen race uit het seizoen 2019/2020 meer hoeft te missen.

Grand Prix van China op internet kijken

29 maart zal om 08:10 (Nederlandse tijd) de Grand Prix van China verreden worden. De twee dagen voorafgaand aan de race zullen de vrije trainingen en de kwalificatie plaatsvinden. Via onderstaande website kun je de F1 Grand Prix van China online bekijken,.

Nieuwe F1 stream: klik hier

Formule 1 achteraf downloaden: klik hier

Ook voor het nieuwe seizoen van de Koningsklasse binnen de racerij zit je online goed. Uiteraard kun je bij Ziggo alle F1 races van dit seizoen op televisie en online kijken. Klanten van Ziggo kijken namelijk gratis naar alle F1 races die verreden worden. Van de start in Melbourne tot de laatste race in Brazilie: klanten van Ziggo kijken gratis.

Maar ook de sites die hieronder genoemd worden kun je gebruiken om online te kijken naar alle races die in het seizoen 2018 gereden gaan worden. Het enige wat je nodig hebt om online F1 te kijken is een snelle internetverbinding. Een 4G verbinding voldoet om op je smartphone te kijken; thuis is een snellere verbinding fijner.

Online Formule 1 kijken.
Online Formule 1 kijken.

Online F1 kijken is gelukkig heel makkelijk. En dat wekt enige verbazing omdat de organisatie die de Formule 1 organiseert erg selectief is met het verkopen van de rechten op Formule 1 races. Zo is Ziggo in Nederland de enige kabelmaatschappij die live Formule 1 op televisie mag uitzenden.

Online liggen die zaken blijkbaar anders want op een groot aantal websites zijn live-streams van Formule 1 races te bekijken. Sommige sites bieden live-streams in lage kwaliteit aan die voor iedereen te bekijken zijn. Andere sites bieden na registratie live Formule 1 in hoge kwaliteit.

En het gekke is dus dat alle sites waar je live streams van Formule 1 races kunt bekijken zo op het eerste gezicht legaal zijn. Of dat ook echt het geval is is onduidelijk. Gezien de reputatie van de organisatie achter de Formule 1 lijkt dat onaannemelijk; de sites zien er zoals gezegd wel legaal uit.

Waar kun je live Formule 1 kijken?

Genoeg gezegd over de vraag of live streams de Formule 1 op internet al niet legaal zijn. Via onderstaande links kun je online kijken naar Formule 1 races op internet. Sommige sites vragen je om eerst een registratie te voltooien voordat je kunt kijken. Op andere sites kun je zonder registratie live kijken naar alle F1 races.

  1. http://www.realstream.pw/en/player/5c84c6e12c687812773959/13/1016/5c84fd400a4f8
  2. http://www.eplontv.tk/p/formula-2.html

Beide streams voor het kijken naar Formule 1 op internet zijn geschikt voor zowel computers en laptops als voor mobiele devices zoals smartphones en tablets. Houd verder rekening met vervelende pop-ups en andere reclame.

Race kalender 2019

1 17-mrt – GP van Australië
2 31-mrt – GP van Bahrein
3 14-apr – GP van China
4 28-apr – GP van Azerbeidzjan
5 12-mei – GP van Spanje
6 26-mei – GP van Monaco
7 9-jun – GP van Canada
8 23-jun – GP van Frankrijk
9 30-jun – GP van Oostenrijk
10 14-jul – GP van Groot-Brittannië
11 28-jul – GP van Duitsland
12 4-aug – GP van Hongarije
13 1-sep – GP van België
14 8-sep – GP van Italië
15 22-sep – GP van Singapore
16 29-sep – GP van Rusland
17 13-okt – GP van Japan
18 27-okt – GP van Mexico
19 3-nov – GP van de Verenigde Staten
20 17-nov – GP van Brazilië
21 1-dec – GP van Abu Dhabi