Marvel series op Netflix: de juiste volgorde om te kijken

De tv-series van Marvel die op Netflix worden aangeboden zijn inmiddels niet meer op de vingers van een hand te tellen. En dat is logisch: er zijn maar weinig series leuker dan de avonturen van Marvel superhelden op je eigen televisie. 

Moet je nog beginnen met Jessica Jones, Iron First, The Avengers of Luke Cage op Netflix? Dan is het goed om te weten dat er een logische volgorde in de verschillende series zit. Wil je Marvel superhelden bekijken in de juiste volgorde? Begin dan allereerst aan Daredevil S01.

Daredevil is de eerste Netflix serie van Marvel.
Daredevil is de eerste Netflix serie van Marvel.

Daredevil seizoen 1

Daredevil S01 was in 2013 de allereerste serie die Marvel maakte in opdracht van Netflix. Die serie werd meteen een enorm succes. En dat succes maakt dat Netflix en Marvel na het succes van Daredevil in hoog tempo nieuwe series op tv uitbrachten. Al deze vervolg-series hebben met elkaar te maken. En daarom is het best belangrijk om de Marvel series op Netflix in de juiste volgorde te bekijken.

In het eerste seizoen van Daredevil werden onder andere Madam Gao en Wilson Fisk geintroduceerd. Madam Gao kwam later terug in Iron Fist terwijl Wilson Fisk al bekend was vanwege zijn vele verschijningen in Spider Man films en tv-series.

Jessica Jones seizoen 1

Jessica Jones was de tweede superheld die een rol kreeg in een Marvel serie voor Netflix.
Jessica Jones was de tweede superheld die een rol kreeg in een Marvel serie voor Netflix.

Na Daredevil viel de beurt te eer aan Jessica Jones om te shinen in een Marvel serie. Het eerste seizoen van de privé-detective die praktijk houdt in New York was ook een groot succes.

In Jessica Jones kregen onder meer Trish Walker (Trish Talk) en Malcolm Ducasse een rol. Trish komt terug in andere Marvel series, waaronder S02 van Jessica Jone en Malcom Ducasse komt terug in het tweede seizoen van Jessica Jones.

Daredevil seizoen 2

Doordat S01 van Daredevil zo’n enorm succes was kwam het vervolg op deze eerste serie al snel op tv. Terwijl veel mensen juist afleveringen rondom Iron Fist en Luke Cage verwachtten was het Daredevil die voor de tweede keer een seizoen mocht vullen.

Ook in dit tweede seizoen van Daredevil, dat in 2015 op Netflix te bekijken was, verschenen een aantal personages die in latere seizoenen rol zouden gaan spelen. Zo maakte Elektra Natchios haar debuut in Daredevil. De schurkin kreeg een belangrijke rol in The Defenders.

Luke Cage seizoen 1

In 2016 maakte Luke Cage zijn opwachting. De superheld die bestand is tegen kogels was al eerder te zien in Jessica Jones. In deze serie bindt hij de strijd aan met maffiosi in New York. Misty en Claire Temple maakten hun opwachting in de Luke Cage serie. Zij spelen beide een rol in The Defenders.

The Defenders is de vijfde serie in de volgorde waarin je Marvel series op Netflix zou moeten kijken.
The Defenders is de vijfde serie in de volgorde waarin je Marvel series op Netflix zou moeten kijken.

Iron Fist seizoen 1

Iron Fist is de vijfde serie uit het Marvel universum op Netflix die je zou moeten kijken om de juiste volgorde van de series te bekijken. In Iron Fist draait het allemaal om Danny Rand. De rijke miljonairszoon keert terug nadat hij 15 jaar werd vermist. Hij eist het bedrijf van zijn vader op terwijl hij als Iron Fist de strijd aanbindt met Madam Gao die ook achter het bedrijf van zijn vader aanzit.

The Defenders S01

The Defenders is het slotstuk van Marvel. Kijk deze serie alleen als je de andere hierboven beschreven series hebt bekeken op Netflix. Na The Defenders kun je vervolgens rustig verder kijken naar de nieuwe seizoenen van Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage.

Deze verschijnen allemaal in de komende jaren op Netflix. Het tweede seizoen van Jessica Jones is overigens nu al te bekijken op de online videodienst. Bekijk dit nieuwe seizoen pas als  je The Defenders hebt bekeken.

Films en tv-series via Popcorn Time of Netflix?

Dit artikel gaat over Popcorn Time, die software vind je hier

Netflix of Popcorn time
Netflix of Popcorn time

In de Volkskrant van vandaag stond een interessant artikel over streaming video. In Nederland gaat de strijd tussen de gunst van de consument die tv-series en films wil streamen van internet namelijk tussen twee programma’s met een compleet ander verdienmodel. Het betaalde Netflix heeft in ons land een grote concurrent in de vorm van Popcorn Time, een programma waarmee mensen gratis films en video’s kunnen streamen.

De situatie in Nederland is compleet anders dan die in andere Europese landen; ook in Amerika ziet de markt voor streaming video heel anders uit. Zo is Nederland het enige land ter wereld waar Netflix veel last heeft van een illegaal alternatief: Popcorn Time heeft naar schatting een even groot marktaandeel als Netflix. Ver achter Netflix en Popcorn Time streamt een klein aantal gebruikers in Nederland tv-series en films via HBO.

Het bedrijf is zo angstig voor Popcorn Time dat het in een brief aan haar aandeelhouders de winstverwachtingen tempert. Het bedrijf is namelijk bang dat de trend in Nederland ook in andere Europese landen doorzet.

Waarom Popcorn Time?

Op de vraag waarom Popcorn Time zo’n groot succes is kunnen een aantal antwoorden worden gegeven.

  1. Iedereen kan Popcorn Time gratis downloaden op een groot aantal plekken op het internet;
  2. Het aanbod aan tv-series en films met Nederlandse ondertiteling is groot, nieuwe series kunnen gelijk bekeken worden;
  3. Popcorn Time is makkelijk te installeren en te gebruiken, sommige gebruikers vinden Popcorn Time zelfs handiger dan de Netflix software voor smart-tv’s;
  4. Door het snelle internet in Nederland kun je snel streamen met Popcorn Time zonder haperingen.
  5. Omdat Popcorn Time gebaseerd is op P2P technologie is het erg lastig voor copyright-instanties om de software offline te halen of te blokkkeren;
  6. Onervaren gebruikers hebben niet in de gaten dat het gebruik van Popcorn Time illegaal is doordat je tijdens het kijken ook tv-series upload op internet.

Op de meeste voordelen van Popcorn Time heeft Netflix geen antwoord. En dat is logisch, gratis tv-series en films aanbieden zonder dat mensen daarvoor hoeven te betalen is een business model zonder toekomst, het is namelijk strafbaar. Wat Netflix zich wel kan aanrekenen is het feit dat de software van Popcorn Time zo goed is gebouwd dat mensen dat programma prefereren boven de Netflix software.

De komende maanden zullen spannende maanden worden voor Netflix en haar aandeelhouders. Zal Netflix het tij weten te keren en toch de strijd om de gunst van de consument winnen? Of zal Popcorn Time door haar grote succes Netflix verdrijven als legaal alternatief voor het legaal downloaden en streamen van films en tv-series?