Muziek downloaden van het internet

Hoe moet je gratis muziek downloaden van internet?
Hoe moet je gratis muziek downloaden van internet?

Muziek downloaden is erg eenvoudig. Daarom vandaag op downloadtools een overzicht van een aantal downloadprogramma’s om gratis muziek te downloaden. 

Een opmerking voordat je begint met downloaden: muziek downloaden is in veel gevallen illegaal. Alleen muziek waarop geen rechten rusten mag je gratis downloaden. Populaire top 40 muziek mag je alleen downloaden als je ervoor betaalt.

Wil je gelijk beginnen? Lees hier hoe je dat moet doen.

Spotnet

Als je een tevreden gebruiker bent van Spotnet voor het downloaden van tv-series en films dan weet je natuurlijk dat je via de Spotnet software ook heel gemakkelijk complete albums en losse liedjes kunt downloaden.

Als je een gratis Usenet abonnement hebt voor het downloaden met Spotnet dan is het aanbod beperkt, heb je een betaald abonnement dan kun je via Spotnet heel veel muziek downloaden. Uiteraard is het dan downloaden van muziek dan niet meer gratis.

Het gratis muziek aanbod in Spotnet is enorm: gratis downloaden .
Het gratis muziek aanbod in Spotnet is enorm: gratis downloaden .

Wil je meer weten over muziek downloaden met Spotnet? Dan kun je deze handleiding checken. Maar ook op downloadcentrum.com vind je een goede handleiding over het downloaden met Spotnet.

Tip: Voor muziek downloaden met Spotnet heb je een betrouwbare Usenet provider nodig. In onze handleiding over de beste payserver vind je daar meer informatie over. Denk er wel om dat een goede payserver voor Spotnet altijd geld kost.

Via Bittorrent software

Een tweede populaire manier om gratis muziek te downloaden is het gebruik van Bittorrent software. Via Bittorrent kun je enorme hoeveelheden muziek downloaden die helemaal gratis tot je beschikking staat.

Om muziek te downloaden via Bittorrent heb je torrent bestanden nodig. Die je vind het snelst via Google, zoek in Google op de naam van een artiest of de titel van een album in combinatie met het woord torrent om snel muziek te downloaden via Bittorrent.

Als je muziek gaat downloaden via Bittorrent dan is je download afkomstig van een andere gebruiker die de muziek die jij download aanbiedt. Aan de andere kant werk jij zelf mee aan het verspreiden van muziek op het moment dat je download via Bittorrent.

In Nederland is het downloaden van muziek legaal, het verder verspreiden is dat niet. Muziek downloaden met Bittorrent kan dus illegaal zijn. Een goede website over Bittorrent is trouwens deze (Engelstalige) site.

Andere manieren

Groovedown
Groovedown

Andere manieren om gratis muziek te downloaden van internet zijn onder meer het rippen van muziek van Youtube, het downloaden via andere downloadprogramma’s zoals DC++, Groovedown of Tubidy.

Ook kun je natuurlijk zoeken naar losse mp3 bestanden via Google. Welke manier van downloaden het beste bij jou past hangt af van je technische kennis en de soorten muziek die je wil downloaden.

Muziek downloaden van internet

Gratis muziek downloaden
Gratis muziek downloaden

Muziek streaming groeit sterk in Nederland, logisch muziek streamen is handig, snel en is in bijna alle gevallen legaal. Toch zijn er nog steeds veel mensen die liever muziek downloaden via internet. Bijvoorbeeld omdat muziek downloaden handiger is als je muziek als mp3 bestand wil afspelen op je smartphone of iPad. Maar ook is een muziek download gemakkelijker als je een cd wil branden om te luisteren in je auto.

Hoe kun je muziek downloaden?

Muziek downloaden van internet kan op een aantal manieren. Zo kun je heel goed muziek downloaden met Google, hoe dat precies in zijn werk gaat lees je in deze Google download tutorial. Maar ook met andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo kun je muziek downloaden van internet.

Verder zijn er op internet meer dan genoeg mp3-zoekmachines te vinden die je kunt gebruiken om losse mp3-bestanden te downloaden. Ook via blogs, zoals bijvoorbeeld op Tumblr, kun je heel veel losse mp3 bestanden downloaden.

Volledige albums downloaden

Met de Spotnet software kun je veel muziek downloaden.
Met de Spotnet software kun je veel gemakkelijk muziek downloaden.

Wil je een volledig album downloaden? Dan zijn zoekmachines en download-websites minder handig. Voor het downloaden van een volledig album in mp3 formaat kun je beter Spotnet of Bittorrent-software gebruiken.

In Spotnet kun je muziek downloaden door in het menu aan de linkerkant van de Spotnet-interface op ‘muziek’ te klikken. Je krijgt dan een overzicht van alle complete albums die je via Spotnet kunt downloaden. Dubbelklikken op de titel van een album en vervolgens op de blauwe pijl drukken volstaat dan om muziek te downloaden via Usenet.

Wel heb je voor het downloaden van muziek via Spotnet (en andere usenet/nieuwsgroepen download software) een betaald abonnement op een payserver nodig. Daarnaast zijn Usenet providers niet verantwoordelijk voor hetgeen jij download, blijkt uit een artikel op gratismuziekdownload.nl

Bittorrent software

μTorrent
μTorrent

Ook via de Pirate bay kun je heel gemakkelijk volledige albums downloaden. Uiteraard heb je voor het downloaden via de Pirate Bay goede software nodig voor het verwerken van de torrents die je op de Pirate Bay kunt vinden. In onze handleiding over uTorrent lees je precies hoe je met dit download-programma muziek downloaden via Bittorrent.

Andere manieren om muziek te downloaden

Uiteraard zijn er nog vele andere manieren om muziek te downloaden van internet. Zo kun je muziek downloaden via Youtube maar ook kun je bijvoorbeeld DC++ software gebruiken. Verder kun je software zoals SABnzbD gebruiken om nzb bestanden met daarin volledige album-downloads te verwerken. Deze nzb bestanden vind je bijvoorbeeld via binsearch.info of via Google. Tenslotte zijn er nog genoeg andere programma’s waarmee je muziek kunt downloaden zonder dat het geld kost: denk bijvoorbeeld aan Bearshare, Blubsters en Newsleecher.

Muziek downloaden van internet is heel gemakkelijk en in ieder geval veel gemakkelijker dan films of tv-series downloaden van internet. Een MP3 bestand is maar klein en veel copyrightwaakhonden maken geen werk van mensen die losse mp3 bestanden of volledige albums downloaden van internet. Wel is het belangrijk om te weten dat ook in Nederland muziek downloaden niet per definitie legaal is. Door het download-verbod zijn veel muziek downloads strafbaar geworden.