Online Formule 1 kijken: seizoen 2019

Wil je graag online naar formule 1 races kijken? Bijvoorbeeld omdat je geen Ziggo hebt of omdat je onderweg bent op het moment van de race? In deze handleiding vertel ik je hoe en waar je online Formule 1 kunt kijken zodat je geen race uit het seizoen 2019/2020 meer hoeft te missen.

Grand Prix van Australiƫ op internet kijken

15 maart zal om 7:10 (Nederlandse tijd) de Grand Prix van Australiƫ op het circuit van Melbourne van start gaan. De twee dagen voorafgaand aan de race zullen de vrije trainingen en de kwalificatie plaatsvinden. Via onderstaande website kun je de F1 Grand Prix van Australiƫ streamen.

Nieuwe F1 stream: klik hier

Formule 1 achteraf downloaden: klik hier

Ook voor het nieuwe seizoen van de Koningsklasse binnen de racerij zit je online goed. Uiteraard kun je bij Ziggo alle F1 races van dit seizoen op televisie en online kijken. Klanten van Ziggo kijken namelijk gratis naar alle F1 races die verreden worden. Van de start in Melbourne tot de laatste race in Brazilie: klanten van Ziggo kijken gratis.

Maar ook de sites die hieronder genoemd worden kun je gebruiken om online te kijken naar alle races die in het seizoen 2018 gereden gaan worden. Het enige wat je nodig hebt om online F1 te kijken is een snelle internetverbinding. Een 4G verbinding voldoet om op je smartphone te kijken; thuis is een snellere verbinding fijner.

Online Formule 1 kijken.
Online Formule 1 kijken.

Online F1 kijken is gelukkig heel makkelijk. En dat wekt enige verbazing omdat de organisatie die de Formule 1 organiseert erg selectief is met het verkopen van de rechten op Formule 1 races. Zo is Ziggo in Nederland de enige kabelmaatschappij die live Formule 1 op televisie mag uitzenden.

Online liggen die zaken blijkbaar anders want op een groot aantal websites zijn live-streams van Formule 1 races te bekijken. Sommige sites bieden live-streams in lage kwaliteit aan die voor iedereen te bekijken zijn. Andere sites bieden na registratie live Formule 1 in hoge kwaliteit.

En het gekke is dus dat alle sites waar je live streams van Formule 1 races kunt bekijken zo op het eerste gezicht legaal zijn. Of dat ook echt het geval is is onduidelijk. Gezien de reputatie van de organisatie achter de Formule 1 lijkt dat onaannemelijk; de sites zien er zoals gezegd wel legaal uit.

Waar kun je live Formule 1 kijken?

Genoeg gezegd over de vraag of live streams de Formule 1 op internet al niet legaal zijn. Via onderstaande links kun je online kijken naar Formule 1 races op internet. Sommige sites vragen je om eerst een registratie te voltooien voordat je kunt kijken. Op andere sites kun je zonder registratie live kijken naar alle F1 races.

  1. http://www.realstream.pw/en/player/5c84c6e12c687812773959/13/1016/5c84fd400a4f8
  2. http://www.eplontv.tk/p/formula-2.html

Beide streams voor het kijken naar Formule 1 op internet zijn geschikt voor zowel computers en laptops als voor mobiele devices zoals smartphones en tablets. Houd verder rekening met vervelende pop-ups en andere reclame.