iFlix – gratis films en tv-series op Android

iFlix - gratis films en tv-series kijken op Android.
iFlix – gratis films en tv-series kijken op Android.

Goed nieuws voor bezitters van een Android smartphone of tablet: met de nieuwe iFlix app is het namelijk heel gemakkelijk om gratis tv-series en films te kijken. Het enige wat je nodig hebt zijn een wifi verbinding en een torrent-bestand of magnet link voor de serie of film die je wil kijken.

iFlix is vergelijkbaar met Popcorn Time. Net zoals bij die mateloos populaire cliënt voor het gratis kijken van films en tv-series op  je computer of laptop kun je met iFlix vrijwel gelijk na het openen van de torrent of magnet beginnen met kijken. Ook het doorspoelen naar een volgende scene is binnen een enkele ogenblikken mogelijk. Daarnaast is de interface van iFlix simpel en overzichtelijk waardoor de app ook werkt ook oudere smartphones en torrents.

Om iFlix te gebruiken hoef je (na het installeren van de app) alleen op zoek naar torrents of magnet-links. Na het aanklikken van de torrent of magnet opent zich een scherm op je tablet of smartphone waar je moet kiezen welke mediaspeler je wil gebruiken voor het kijken van de film of tv-serie. Het streamen van een tv-serie of film gaat volledig in  de achtergrond en afhankelijk van de hoeveelheid aanbieders en de snelheid van je internetverbinding start de mediaspeler gelijk met streamen.

iFlix - gratis films streamen via magnet-links,
iFlix – gratis films streamen via magnet-links,

Om nieuwe tv-series en films met Nederlandse ondertiteling te streamen via iFlix is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar torrents met Nederlandse ondertiteling. De app ondersteunt namelijk nog geen losse bestanden met ondertiteling. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld taalbestanden voor audio: je moet de torrent of magnet openen met daarin de serie of film die je wil zien.

Verder is de app erg geschikt voor het kijken van allerhande films en tv-series. Door het p2p principe van iFlix werkt de software echter door het verder verspreiden van hetgeen jij kijkt. Daardoor is het gebruik van iFlix in veel gevallen illegaal. Alleen voor rechtenvrije muziek en films mag je iFlix legaal gebruiken. Voor andere content is het gebruik van iFlix illegaal.

iFlix downloaden

iFlix is een app voor Android. Wil je deze downloaden dan moet je daarvoor in de Play Store van Google zijn. Omdat je met iFlix natuurlijk heel gemakkelijk inbreuk maakt op het auteursrecht is het de vraag hoe lang Google de app accepteert. Wil je iFlix downloaden doe dat dan zo snel mogelijk. Je kunt iFlix hier downloaden.

Popcorn Time downloaden: gratis films en series kijken op je laptop of tv

Popcorn Time - gratis film streamen
Popcorn Time – gratis film streamen

In 2013 startte Popcorn Time met een applicatie waarmee mensen via het Bittorrent protocol gratis films en tv series konden streamen.

Begin dit jaar stopte het bedrijf onder druk van de film-industrie alweer met het programma vanwege het illegale karakter van de software.

Gratis films en series streamen leidt tot een forse inkomstendaling bij filmmaatschappijen en ook bedrijven als Netflix, dat betaalde videostreaming aanbiedt, was niet blij met de Popcorn Time software.

Met het off-line halen van de oorspronkelijke software brachten andere ontwikkelaars bijna tegelijkertijd varianten van Popcorn Time uit die niet offline gehaald konden worden.

Die varianten bieden dezelfde functionaliteit als de oorspronkelijke Popcorn Time software: mensen kunnen er gratis films en tv-series mee streamen in hoge kwaliteit en (in veel gevallen) met Nederlandse ondertiteling. De meest populaire versie van Popcorn Time wordt ontwikkeld door Time4Popcorn.

Gratis film kijken via internet met Popcorn Time.
Gratis film kijken via internet met Popcorn Time.

Voor Windows en Linux

Popcorn Time is beschikbaar voor een groot aantal besturingssystemen. Zo werkt de software op Windows, Linux/Unix en zijn ook versies voor Chromecast en Android beschikbaar. Het enige platform dat nog ontbreekt is iOS.

Op Apple producten zoals de iPhone, iPad maar ook desktops en laptops van Apple werkt Popcorn Time nog niet. De ontwikkelaars van de Time4Popcorn variant op de oorspronkelijk Popcorn Time hebben laten weten hard aan het werk te zijn met een Apple Mac versie van Popcorn Time.

Ook op TV Popcorn Time voor gratis films en series

Door de ondersteuning van apparaten zoals de Chromecast en door Android versies van Popcorn Time is het heel makkelijk om op je televisie gratis films en tv-series te streamen via Popcorn Time. De Chromecast inpluggen op de HDMI poort van je tv, de Popcorn Time app installeren en je kunt gratis film streamen. Zo makkelijk is het.

Ook voor mediaspelers op basis van Android is het gebruik van Popcorn Time voor het gratis streamen van films en tv-series heel makkelijk. Zoek een versie van Popcorn Time die werkt op jouw mediaspeler, installeer deze, en zoek de film of serie je gratis wil streamen.

VPS ondersteuning

Een groot voordeel van de PopCorn software is dat een aantal versies van het programma VPS ondersteuning bieden. Dit betekent dat de verbinding waarover je op jouw tv of computer video kijkt verloopt via een versleutelde verbinding via een server die op een andere plek staat. Daarmee is het streamen van tv-series en films via een VPS anoniemer dan het streamen via jouw eigen verbinding.

Dat is natuurlijk erg handig omdat video en tv-series streamen via Popcorn Time niet mag in Nederland. Dankzij het downloadverbod is het verboden om illegaal films en tv-series te downloaden en dat is nu juist wat je doet op het moment dat je aan het streamen bent via Popcorn Time.

Popcorn Time is erg populair

Popcorn Time is in Nederland erg populair. Dagelijks streamen rond de 100.000 mensen een film of tv-serie via het programma. Daarmee behoort Nederland tot een van de landen waar Popcorn Time erg vaak gebruikt wordt. Elke dag installeren rond de 15000 mensen een versie van het programma op hun computer of laptop.

Nieuwe versie Popcorn niet meer offline te halen

De ontwikkelaars van Popcorn Time hebben een nieuwe versie van hun film- en tv-serie streaming software uitgebracht. Deze nieuwe versie is niet meer offline te halen. Vorige versies van Popcorn Time hadden dat euvel wel. Toen enige tijd geleden het .eu domein van Popcorn offline werd gehaald bleek het programma niet meer te werken.

In de nieuwe versie van Popcorn Time wordt gebruikt gemaakt van p2p technieck waardoor een centrale server niet langer nodig is. P2P wordt ook gebruikt voor download programma op basis van Bittorrent. Groot voordeel van p2p boven een centrale server is dat het uitschakelen of offline halen van een server met meta-informatie over tv-series of films niet leidt tot het stoppen van de software.

Heb je problemen met Popcorn Time tijdens het bekijken van films of tv-series via internet? DOwnload dan gratis de nieuwste Popcorn versie via de link bovenaan deze pagina. Blijven je Popcorn Time problemen bestaan? Dan kun je altijd een berichtje onder deze pagina plaatsen. Wie weet kan iemand je helpen met je probleem 🙂