Series downloaden op je smartphone of tablet met de Ziggo Go app

Als je in Nederland Westworld of Game of Thrones wil kijken dan ben je aangewezen op Ziggo Movies & Series. De on-demand videodienst van de grootste provider in Nederland heeft exclusieve contracten met verschillende producten van populaire tv-series en films.

TV-series en films downloaden met Ziggo Go.
TV-series en films downloaden met Ziggo Go.

Ook als je onderweg series of films wil streamen dan kan dat met e dienst van Ziggo. Het nadeel van streamen in de bus, trein of auto is het hdoge dataverbruik.

Zeker als je via 4G een serie of film streamt kun je voor een forse rekening komen te staan. Daarnaast kun je niet overal in Nederland zonder problemen streamen via mobiel internet: je hebt er wel goede dekking voor nodig.

TV-series downloaden met Ziggo Go App

Om de genoemde problemen te voorkomen heeft Ziggo besloten om het mogelijk te maken om tv-series en films te downloaden via de Ziggo Go applicatie. Zo kun je thuis via WiFi een aantal afleveringen downloaden van Game of Thrones, Westworld of Boardwalk Empire. 

De gedownloade afleveringen kun je vervolgens offline bekijken op je smartphone of tablet. Je hebt dan dus geen internettoegang nodig. De series of films kun je tot 30 dagen na het downloaden bekijken zonder dat je tussentijds online bent geweest.

Heb je een aflevering bekeken? Dan verwijdert de applicatie deze na 48 uur automatisch van je device. Wil je een tweede keer genieten van Game of Thrones of Westworld? Dan kan dat dus wel, alleen wel binnen 48 uur nadat je voor de eerste gekeken hebt.

Tot slot kun je afleveringen van populaire tv-series of films alleen afspelen op het device waarop je ze hebt gedownload. Je kunt downloads dus niet verspreiden via los af te spelen videobestanden. Daarnaast kunnen maximaal twee devices per account worden ingesteld om series of films te downloaden.

Ziggo Go downloaden

De Ziggo Go applicatie is beschikbaar voor iOS en Android. Beide versies kun je gratis downloaden uit de respectievelijke downloadwinkels. Naast de applicatie heb je ook de inloggegevens voor je Ziggo account nodig.

Verder zijn er kosten verbonden aan Ziggo Series & Movies. De L variant, met minder zenders maar met exclusieve zenders en films, is gratis beschikbaar voor klanten van Ziggo die mobiel bellen met Vodafone. Voor de XL versie is een maandelijks abonnement noodzakelijk.

Heb je Ziggo Go geinstalleerd op je smartphone of tablet? Dan kun je overigens ook Formule 1  kijken terwijl je onderweg bent. Ziggo heeft de rechten voor alle F1 races van dit seizoen in handen. Wil je online F1 kijken met Ziggo Go? Dan moet je wel Ziggo klant zijn.

Films en series downloaden met Transmission

Transmission Bittorrent
Transmission

Transmission is een Bittorrent client die bij uitstek geschikt is voor het downloaden van films, muziek of tv-series.  

Hiervoor zijn verschillende redenen. Check deze review van Transmission om te lezen waarom deze downloadtool een prima alternatief is voor uTorrent.

Transmission is een Bittorrent cliënt die ontwikkeld wordt voor verschillende besturingssystemen. Zo kun je downloaden met de tool op een computer of laptop met Windows 10 als besturingssysteem.

Maar ook gebruikers van OS X of Linux kunnen met Transmission tv-series, films of games downloaden. Verder kun je met de tool downloads beheren op je smartphone of tablet.

Het downloadscherm van Transmission.
Het downloadscherm van Transmission.

Het uitgangspunt van de ontwikkelaars van Transmission is duidelijk: een no-nonsense Bittorrent client ontwikkelen waarbij gebruikersvriendelijkheid en eenvoudig gebruik voorop staan.

Dit uitgangspunt zorgt automatisch voor een snel werkend programma. Alleen noodzakelijke functies en geen overdaad aan extra’s zorgt voor een lage processorbelasting tijdens het downloaden en verwerken van bestanden.

Transmission kan op verschillende manieren bediend worden. De tool biedt een interface die erg gebruikersvriendelijk is. Voor de meeste gebruikers zal deze interface meer dan voldoende functionaliteit bieden.

Als een van de weinige downloadtools biedt Transmission echter ook bediening via de command line (dos prompt) en via een browser venster. Via de browser kun je Transmission ook bedienen via je tablet of smartphone.

Uitgebreide mogelijkheden

Ondanks het feit dat Transmission claimt weinig resources nodig te hebben voor het downloaden en verwerken van media biedt de tool veel mogelijkheden.

Allereerst kun je magnetlinks en torrents verwerken. Uit deze torrents of magnet-links kun je een selectie maken van bestanden die je wil downloaden. Ook kun je de torrent in zijn geheel downloaden.

Per download kun je bandbreedte limieten instellen maar ook kun je voor alle gelijktijdige downloads een bepaalde bandbreedte vastleggen. Hierdoor zorg je ervoor dat je internetverbinding blijft werken als je veel bestanden ineens download.

is de download compleet? Dan  kun je deze automatisch in een bepaalde map plaatsen. Zo houd je gemakkelijk het overzicht als je veel tv-series en films tegelijkertijd download.

Tot slot

Ben je op zoek naar een snelle en gebruikersvriendelijke downloadclient voor het Bittorrent protocol? Dan is Transmission een prima keuze. De tool is beschikbaar voor Windows 10 en andere besturingssystemen.

Films en series downloaden via Bittorrent kan illegaal zijn. Op veel mediabestanden rust copyright. Het downloaden en verder verspreiden via P2P is in veel landen, waaronder Nederland, niet toegestaan.

 

NZBGet – films, tv-series en muziek downloaden van Usenet

NZBGet is, naast SABnzbD, het meest bekende en gebruikersvriendelijke programma om films, series en muziek te downloaden van Usenet. Wil je meer weten over NZBGet of wil je het programma nu downloaden om gelijk te starten? Check dan deze tutorial over het downloaden via NZB bestanden en NZBGet.

Films, series en muziek downloaden met NZBget
Films, series en muziek downloaden met NZBget.

NZBGet is een programma om NZB bestanden mee te verwerken. Hiervoor heb je eigenlijk maar twee dingen nodig (naast het programma zelf). Allereerst is een goeie payserver nodig waarmee je verbinding kunt maken met Usenet. Daarnaast moet je NZB bestanden hebben voor de speelfilms of tv-series die je wil downloaden.

NZBGet downloaden en installeren

NZBGet is een gratis programma dat je via deze website kunt downloaden. Het programma is beschikbaar voor Windows 10 maar ook Linux en Apple Mac versies zijn beschikbaar. Het installatiebestand voor NZBGet is klein en de download zou dus geen probleem moeten vormen.

Ook de installatie van NZBGet is eenvoudig. Doorloop de stappen, geef eventueel aan waar je NZBGet wil installeren, en je kunt beginnen met downloaden. NZBGet wordt geleverd zonder malware en spyware dus je kunt de software met een gerust hart installeren.

Hoe moet je downloaden met NZBGet?

Om te kunnen downloaden met NZBGet is het noodzakelijk om de downloadtool correct in te stellen. Hiervoor heb je de inloggegevens van je payserver nodig. Via het instellingenmenu kun je NZBGet laten weten met welke payserver verbinding gemaakt kan worden.

Om die verbinding te kunnen maken heb je de username en het bijbehorende wachtwoord nodig. Verder kun je aangeven of je anoniem (via een versleutelde SSL verbinding) bestanden wil downloaden van Usenet. Verder kun je aangeven hoeveel downloads en tegelijkertijd uitgevoerd moeten worden. Dit aantal synchrone downloads hangt af van je Usenet provider.

TV-series en speelfilms downloaden is erg gemakkelijk met NZBGet. Maar ook voor gratis software kun je prima deze tool gebruiken.
TV-series en speelfilms downloaden is erg gemakkelijk met NZBGet. Maar ook voor gratis software kun je prima deze tool gebruiken.

Heb je NZBGet correct ingesteld? Dan kun je nu beginnen met downloaden. Dit kan door handmatig een NZB bestand toe te voegen via de startpagina van NZBGet. Ook kun je Usenet doorzoeken via de zoekmogelijkheid van de tool. NZBGet doorzoekt automatisch de meest populaire binaire nieuwsgroepen op Usenet.

Tot slot

Ben je op zoek naar een alternatief voor SABnzbD? Of wil je eens wat anders dan Spotnet? Dan is NZBGet een prima keuze. De tool is snel, gemakkelijk te gebruiken en beschikbaar voor Windows 10. Het enige wat je nodig hebt is een goede payserver. Heb je die? Dan is er eigenlijk geen reden om NZBGet niet gebruiken.

Pirate Bay toch geblokkeerd in Nederland

Pirate Bay toch weer geblokkeerd.
Pirate Bay

Na een jarenlange strijd tussen Stichting Brein aan de ene kant en de grote Nederlandse providers aan de andere lijkt de kogel nu toch definitief door de kerk. Ziggo, XS4all en een aantal andere ISP’s moeten hun klanten de toegang tot de Pirate Bay ontzeggen door de torrent-site op IP-niveau te blokkeren.

De Haagse voorzieningenrechter heeft dit besloten vooruitlopend op een definitieve uitspraak over het blokkeren van de Pirate Bay. Deze definitieve blokkade zit eraan te komen vanwege een uitspraak van het Europese Hof van Justitie eerder dit jaar. Deze Europese rechtbank bleek van mening dat de Pirate Bay op grote schaal het illegaal downloaden  van speelfilms, tv-series, muziek en games mogelijk maakt.

Stichting Brein stapte met deze uitspraak naar de rechter in Den Haag die meeging in het vonnis van de Europese rechters. Als ook de Hoge Raad van mening is dat het Europese vonnis hout snijdt dan zal de Pirate Bay in Nederland alleen nog maar te bezoeken zijn via een VPN of een buitenlandse proxy server.

Via de Pirate Bay is het erg eenvoudig om tv-series te downloaden.
Via de Pirate Bay is het erg eenvoudig om tv-series te downloaden.

Dat de uitspraak van zowel de Europese als de Nederlandse rechter niet helemaal uit de lucht is gegrepen lijkt logisch. Via de Pirate Bay kun je voor veel tv-series (Game of Thrones, The Big Bang Theory) eenvoudig torrents downloaden. Maar ook biedt de site veel torrents aan voor speelfilms met Nederlandse ondertiteling en nieuwe games voor PC, PS4 en XBOX.

Grote vraag is natuurlijk wel of het aan providers is om het illegaal downloaden via sites als de Pirate Bay onmogelijk te maken. De rechter vraagt namelijk aan de providers om een kreupele dienst te verlenen om de rechten van grote filmmaatschappijen te beschermen.

Een ding is wel zeker, wil je veilig, snel en anoniem films, tv-series of muziek downloaden van internet? Gebruik dan een goeie Usenetprovider in combinatie met een VPN en een tool als SABnzbD of Spotnet. Vergeet niet om SSL te activeren en bijna niemand kan meekijken met alles wat jij download van internet.

 

 

 

Films, series en muziek downloaden met NZB bestanden

Wat is een NZB?
NZB

NZB bestanden worden steeds meer gebruikt voor het downloaden. Vooral mensen die van internet speelfilms, series of muziek willen downloaden hebben veel gemak van een NZB bestand.  

Wil jij ook downloaden met NZB bestanden of wil je weten welke voordelen deze manier van downloaden heeft? Check dan de nieuwe handleiding over NZB bestanden op downloadtools.nl.

Tip: Check hier welke payserver wij het beste vinden.

Wat is een NZB bestand?

 

Een NZB bestand wordt gebruikt om grote bestanden van binaire nieuwsgroepen te downloaden. In een NZB bestand wordt de locatie van de verschillende delen van een groot bestand opgeslagen.

Met downloadprogramma’s die NZB bestanden ondersteunen kun je automatisch de verschillende delen downloaden, controleren en uitpakken. Hierdoor wordt het downloaden van Usenet een stuk eenvoudiger.

Waar vind je NZB bestanden?

NZB bestanden zoeken en downloaden gaat het gemakkelijkst met Google of een andere zoekmachine. Geef de naam een film, serie of album in samen met de term ‘nzb’ en kies een geschikt zoekresultaat.

Een NZB zoekmachine.
Een NZB zoekmachine.

Naast Google kun je ook speciale NZB zoekmachines gebruiken. Van dit soort zoekmachines zijn er steeds minder omdat copyrightorganisaties ze vaak offline halen vanwege schendingen van het auteursrecht.

Hoe moet je downloaden?

Wil je downloaden met NZB bestanden? Dan heb je allereerst een downloadprogramma nodig. Het bekendste programma voor dit doel is SABnzbD.

Verder kun je ook met Spotnet en NZBGet films, tv-series en albums downloaden. Welk programma je gebruikt hangt af van je eigen wensen en eisen ten aanzien van downloadsoftware.

NZBget werkt eenvoudig met NZB bestanden.
NZBget werkt eenvoudig met NZB bestanden.

Verder heb je een abonnement nodig bij een Usenet provider. Een gratis provider kan werken, beter ben je af met een payserver. Denk hierbij aan Giganews, Tweaknews of SnelNL.

Het voordeel van een payserver is meerledig. Allereerst is de retentie hoger. Hierdoor heb je vaker complete downloads. Verder ligt de snelheid van een payserver vaak hoger en kun je anoniem (via SSL) downloaden.

Tot slot

Wil je snel en eenvoudig een speelfilm, muziek album of tv-serie downloaden van Usenet? Dan kun je eigenlijk niet om NZB bestanden heen. Ze maken het je gemakkelijk om een film te downloaden zonder problemen.

De enige twee voorwaarden om zonder problemen te downloaden met NZB bestanden zijn een goed programma en een snelle payserver. Heb je aan die voorwaarden voldaan? Dan kun je nu van start.

Downloaden met SABnzbD

SABnzbD is een van de meest populaire programma’s voor het downloaden van films, series en muziek van Usenet. In deze handleiding vertel ik je alles over SABnzbD.

Zo leer je waar je het programma kunt downloaden, hoe je SABnzbD moet instellen voor jouw payserver en op welke manieren je met SABnzbD een film of serie kunt downloaden.

SABnzbD - ideal om te downloaden van Usenet.
SABnzbD – ideal om te downloaden van Usenet.

SABnzbD downloaden

SABnzbD is een open-source programma dat je op veel verschillende websites kunt downloaden. De meest betrouwbare bron om SABnzbD te downloaden is Github.

Omdat SABnzbD open-source is kun je het downloadprogramma voor veel verschillende systemen downloaden. Er is een versie voor Windows 10 maar ook Apple Mac en Linux gebruikers kunnen een geschikte versie van SABnzbD downloaden.

Verder ondersteunt SABnzbD een groot aantal NAS-systemen. Zo kun je op een Synology downloaden van Usenet met SABnzbD en is er ook een versie voor de RaspBerry Pi.

De installatie van SABnzbD is simpel. Open het installatiebestand, kies de schijf waar je de tool wil installeren en laat de installer vervolgens zijn gang gaan.

SABnzbD instellen

Tijdens de installatie van SABnzbD wordt je in een van de stappen gevraagd om de gegevens van je Usenet server in te geven. Onder Windows 10 is dat de derde stap van de installatie. Het scherm ziet eruit zoals hieronder.

SABnzbD instellen met jouw payserver.
SABnzbD instellen met jouw payserver.

Om SABnzbD in te stellen heb je de gegevens van je payserver nodig. In het veld host geef je de naam van de Usenet server op. Voor Tweaknews is dat bijvoorbeeld ‘news.tweaknews.eu’.

Vervolgens geef je in het veld ‘Port’ aan via welke poort SABnzbD verbinding moet maken met je Usenet provider. Voor SSL kun je poort 463 of 563 gebruiken terwijl je voor onbeveiligde verbindingen ook poort 80 of 119 kunt instellen. Vink voor SSL ook het vakje ‘SSL’ af.

In de volgende twee velden geef je je inloggegevens en je wachtwoord in. Deze heb je ontvangen van je Usenetprovider. Zowel de naam als het wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig.

Tip: veel mensen geven bij de velden voor wachtwoord en gebruikersnaam de gegevens van hun internetprovider (Ziggo, XS4all, Telfort, KPN) in. En dat gaat dus niet werken. Je hebt de gegevens van je Usenetprovider (Tweaknews, Giganews) nodig.

Heb je de velden op de juiste manier ingevuld en kan SABnzbD verbinding maken met je Usenetprovider? Dan kun je nu beginnen met het downloaden van bestanden van Usenet.

Downloaden met SABnzbD

Werkt SABnzbD goed dan zul je zien dat het programma zich opent in een browser. Via het adres http://localhost:8080 kun je SABnzbD openen, als de tool in de achtergrond geopend is.

Om nu een film of serie te downloaden heb je een NZB bestand nodig. SABnzbD kan met een NZB bestand de bestanden waarin je download is opslagen downloaden (snap je hem nog…?).

Een NZB bestand vind je via Google. Zoek op de naam van een film of serie in combinatie met het woord NZB en bekijk de zoekresultaten. Zie je een website met het NZB bestand? Open deze dan en download het bestand.

Sleep het gedownloade NZB bestand naar het scherm van SABnzbD (of voeg het bestand toe via ‘voeg toe’.  Het programma herkent automatisch het NZB bestand en zal aan de slag gaan met het downloaden.

Tot slot

Afhankelijk van de snelheid van je verbinding en je Windows 10 installatie duurt het downloaden en uitpakken van een film of serie enkele minuten tot een paar uur.

Films of tv-series downloaden? DFW dreigt met boetes

Films downloaden? Boete betalen.
Films downloaden? Boete betalen.

Ben jij een van de vele Nederlanders die films of tv-series download van internet? Dan moet je je enigszins zorgen gaan maken als je dat doet via Bittorrent.

Een grote Nederlandse distributeur van speelfilms is namelijk van plan om boetes te gaan uitdelen aan mensen die gratis films of tv-series downloaden via de Pirate Bay en andere torrents sites.

Dutch Filmworks, de betreffende distributeur, is van plan om actief te gaan jagen op internetters die films downloaden waarvoor zij de auteursrechten in handen hebben. Het bedrijf is het beu dat men veel inkomsten misloopt door het illegaal downloaden.

Normaal in Europa, nieuw in Nederland

In andere Europese landen is het al de gewoonste zaak van de wereld dat mensen die via Bittorrent films en series downloaden schikkingsvoorstellen krijgen. In Nederland is dat tot nu toe nog niet voorgekomen. In ons land worden vooral uploaders van met copyright beschermd materiaal vervolgd.

Opvallend is verder dat niet stichting Brein, in haar rol als auteursrechten waakhond, maar een particuliere partij aan de slag wil met het vervolgen van downloaders. Brein zag tot nu toe weinig brood in het aanpakken van individuele downloaders. Toch kan de stichting zich vinden de visie van DFW.

Downloaden via Bittorrent is een risico

Alleen internetters die films, series of muziek downloaden via Bittorrent hoeven zich voorlopig zorgen te maken. De opzet van Bittorrent zorgt ervoor dat iedereen die download te traceren is tot een ip-adres.

Films downloaden via Bittorrent is een risico.
Films downloaden via Bittorrent is een risico.

Met dit ip-adres kan DFW via een rechterlijke machtiging de n.a.w. gegevens van de downloaders verkrijgen. Hiervoor heeft het bedrijf wel de medewerking van de provider nodig. Zij moeten deze n.a.w. gegevens verstrekken.

Downloaden via Usenet zonder risico

Behoor je tot de selecte groep mensen die films en series download via Usenet? Dan hoef je je, zeker als je SSL hebt geactiveerd bij je payserver, geen zorgen te maken. Downloads via Usenet zijn niet te traceren door derden.

Alleen je Usenet provider kan zien wat je download. Pas op het moment dat auteursrechtenorganisaties en filmmaatschappijen zich gaan melden bij de grote usenet providers zal dit gaan veranderen. Dat dat gaat gebeuren is echter niet te verwachten.

Spotnet instellen met Tweaknews

Tweaknews instellen voor Spotnet.
Tweaknews instellen voor Spotnet.

Om films, muziek of tv-series te downloaden met Spotnet moet je het downloadprogramma eerst instellen met je Usenet provider. Zonder verbinding met Usenet kun je met Spotnet niets downloaden. 

Ben je klant bij een van de beste Usenet providers in Nederland, Tweaknews, dan leer je in deze handleiding hoe je Spotnet kunt instellen met Tweaknews als provider.

Abonnement afsluiten bij Tweaknews

Om Tweaknews als provider te kunnen gebruiken moet je allereerst een abonnement afsluiten bij de provider. Dat kan via de website van het bedrijf. Na het afsluiten van je abonnement krijg je in de e-mail een bericht met je inloggegevens voor Spotnet.

Tweaknews biedt een aantal abonnementen. Welk abonnement voor jou het beste is hangt van je wensen af. Sluit in ieder geval een abonnement af waarbij je onbeperkt kunt downloaden. Verder is een abonnement met SSL aan te raden.

Spotnet instellen voor Tweaknews

Open Spotnet via de gebruikelijke manier en ga naar de instellingen van het programma. Dit kun je snel doen door de toetscombinatie <ctrl>+<p> te gebruiken. Onderstaand scherm opent zich nu.

Spotnet instellingen voor Tweaknews.
Spotnet instellingen voor Tweaknews.

Geef in de velden ‘headers server’,’download server’ en ‘upload server’ de server in van Tweaknews. Het adres van de Tweaknews server is news.tweaknews.eu. Vervolgens kun je de poort ingeven die Spotnet moet gebruiken.

Voor SSL moet je poort 563 of 463 ingeven. Wil je onbeveiligd downloaden of heb je een abonnement waarbij geen SSL zit? Gebruik dan poort 119 of poort 80 om te kunnen downloaden met Tweaknews en Spotnet.

Wachtwoord en gebruikersnaam voor Tweaknews

De laatste stap om te kunnen downloaden is het ingeven van je gebruikersnaam en wachtwoord. Beide vind je terug in de e-mail met accountgegevens die Tweaknews je heeft verstuurd. Klik tot slot op ‘verbinden’ en als het goed is werkt Spotnet nu.

Kan SPotnet geen verbinding maken met de download-server van Tweaknews? Check dan of je alle gegevens correct hebt overgenomen. Ook kan het zijn dat je abonnement nog niet actief is. Wacht 10 minuten en probeer het dan nog eens.

Geeft Spotnet geen foutmelding en werkt alles? Dan zal het downloadprogramma eerst alle Spots binnenhalen. Dit kan, afhankelijk van je downloadsnelheid, best even duren. Heeft Spotnet zonder problemen alle Spots binnengehaald? Dan kun je nu beginnen met het downloaden van films, series, muziek en ebooks via Spotnet.

 

 

Downloaden van Usenet: wat is retentie?

Sommige providers bieden een retentie tot 2500 dagen.
Sommige providers bieden een retentie tot 2500 dagen.

Films, tv-series en muziek kun je allemaal gemakkelijk downloaden van Usenet. Toch zijn er een aantal zaken waar je tijdens het downloaden rekening mee moet houden.

Een van die dingen is de retentie van je Usenet provider. Maar wat is retentie nou eigenlijk? In deze handleiding leer je wat de definitie van retentie is en hoe de retentie van invloed op het zonder fouten downloaden van series en films.

Wil je nu downloaden van Usenet met een hoge retentie? Dan is een van de beste Usenet providers van dit moment Tweaknews. Zij hanteren een retentie van 2500 dagen voor binaire downloads (films, series, muziek). Check deze pagina voor meer informatie over de beste payserver.

Definitie Retentie

Het begrip retentie rondom het downloaden van films, series en muziek van Usenet duidt op de tijdsperiode die jouw provider hanteert voor het beschikbaar houden van binaire en tekstuele content op Usenet.

Voorbeeld retentie

Voorbeeld retentie film serie downloaden
Voorbeeld retentie

Deze definitie klinkt erg deftig. Daarom hierbij een voorbeeld van het begrip retentie. Iemand zet een film of serie op Usenet op dag een (1). Dit bestand wordt door alle Usenet providers overgenomen en binnen enkele uren kan iedereen ter wereld het bestand downloaden van Usenet.

Een film of serie is best groot reken op enkele honderden megabytes voor een aflevering van een tv-serie in divx of xvid formaat tot wel veertig gigabyte voor een blu-ray rip van een nieuwe film of een volledige seizoen van een serie.

De opslag op een usenet server kost geld, kleinere providers en providers met gratis toegang tot usenet hebben een beperkte opslagruimte. Zij kiezen er daarom voor om dit bestand na een week weer te verwijderen om ruimte te scheppen voor een nieuwe  upload. De retentie van deze gratis providers is dan een week, oftwel 7 dagen.

Grote providers die betaalde abonnementen bieden voor het downloaden van Usenet bieden een langere retentie aan. Zo kun je bij Tweaknews, Giganews en Easynews rekenen op een retentie van enkele jaren.

Retentie Tweaknews, Giganews

Zo biedt Tweaknews voor haar payserver een retentie van 2500 dagen. Dit betekent dat uploads tot wel 2500 dagen nadat ze online zijn geplaatst beschikbaar blijven. Dit geldt niet alleen voor tekstuele content maar dus ook voor binaire inhoud zoals films en tv-series.

Tweaknews is niet de enige provider met een hoge retentie. Want ook de concurrentie zit niet stil. Ook Giganews biedt een retentie van meer dan 2000 dagen op binaire nieuwsgroepen net zoals Easynews en Astranet.

 

Record aantal mensen downloaden Game of Thrones seizoen 7

Games of Thrones seizoen 7 is al weer een aantal afleveringen onderweg. De echte liefhebbers weten inmiddels bijna hoe het afloopt met de strijdende partijen in Westeros.

Als je Game of Thrones wil kijken dan kan dat in Nederland alleen via Ziggo. Eerdere seizoen van Game of Thrones konden in Nederland bekeken worden via HBO. Dat bedrijf, en producten van de tv-serie, is gestopt in Nederland.

Seizoen 7 van Game of Thrones downloaden via Usenet.
Seizoen 7 van Game of Thrones is gestart.

Ziggo heeft de rechten voor het uitzenden van Game of Thrones echter kunnen kopen. Wil je elke week de nieuwste aflevering van seizoen 7 van Game of Thrones kijken dan moet je dus klant zijn bij Ziggo.

Game of Thrones downloaden

Door de exclusiviteit die Ziggo heeft bedongen bij HBO, de serie is alleen via Ziggo te bekijken en niet via andere providers, is het voor vele mensen niet mogelijk om seizoen 7 van de serie te volgen op televisie.

En dat heeft uiteraard tot gevolg dat nieuwe afleveringen van Game of Thrones massaal worden gedownload. S07E01 (seizoen 7, aflevering 1) van Game of Thrones brak zelfs het downloadrecord.

Zowel via Usenet als via Bittorrent netwerken werd de eerste aflevering massaal gedownload. Via de populaire ondertitelings websites was het ook als heel snel mogelijk om Nederlandse ondertitelingen voor seizoen 7 te downloaden.

Niet alleen de eerste aflevering van Game of Thrones werd massaal binnengehaald via Usenet en Bittorrent. Ook de andere nieuwe afleveringen van de serie werden massaal bekeken via downloads van internet.