uTorrent – Downloaden met uTorrent

uTorrent
uTorrent

uTorrent is een gratis programma dat je kunt gebruiken om te downloaden via het Bittorrent protocol.  Wil je weten hoe je een film of serie moet downloaden via uTorrent? Op deze pagina lees je precies hoe dat in zijn werk gaat.

Voordat je verder gaat twee algemene opmerkingen. Ten eerste gaat downloaden via Bittorrent niet altijd even snel. De downloadsnelheid van een serie of film hangt af van het aantal  andere gebruikers van uTorrent die deze aanbieden. Verder is downloaden via uTorrent niet anoniem. Je loopt het risico op een boete van Stichting Brein als je auteursrechtelijk materiaal binnenhaalt.

Tip:

uTorrent gratis downloaden

Om films, muziek en software te kunnen downloaden met uTorrent is het allereerst belangrijk om de uTorrent software op je computer te installeren. uTorrent is gratis software die je onder andere op de website van de ontwikkelaars kunt downloaden. Gebruik daarvoor deze link. Wil je downloaden met uTorrent op je Apple Mac of Linux computer? Dan vind je via deze pagina links naar de gratis versie van de uTorrent software voor die besturingssystemen. Tenslotte vind je hier meer informatie over downloaden met Bittorrent en uTorrent.

De download voor uTorrent is slecht 1MB groot. Via een snelle internetverbinding heb je uTorrent dan ook zo binnen, vaak al binnen enkele seconden. Na het downloaden van de software kun je gelijk beginnen met het installeren van uTorrent. Dubbelklik daarvoor op het .exe bestand dat je daarnet hebt gedownload.

Nog een tip: download alleen de uTorrent software via de officiele website van de ontwikkelaars. Veel malafide bedrijven proberen namelijk te profiteren van de bekendheid van uTorrent. Zij bieden zogenaamde ‘betaalde’ versies van de software aan. Daarnaast zijn downloads van onofficiële websites vaak besmet met virussen of spyware en adware.

uTorrent installeren

De installatie van uTorrent is vrij simpel. Na het dubbelklikken van het .exe bestand start de installatie met de vraag in wat voor taal je uTorrent wil gaan gebruiken. Ook het Nederlands wordt ondersteund dus door ‘dutch’ aan te klikken maak je het jezelf makkelijk in het vervolg van de installatie en het gebruik van uTorrent.

De taal van uTorrent instellen
De taal van uTorrent instellen

Na het selecteren van de taal vervolgt de installatie van uTorrent met een aantal schermen waarin je onder meer gewaarschuwd wordt voor oplichters die geld proberen te verdienen met de verkoop van uTorrent abonnementen. Ga hier niet op in, uTorrent is gratis en downloaden met uTorrent is dat ook! Ook ga je in een van de schermen akkoord met de algemene voorwaarden van uTorrent. Zonder dat akkoord kun je niet downloaden met uTorrent.

Vervolgens gaat de installatie van uTorrent verder met de vraag of het installatieprogramma aanpassingen moet maken in je Windows Firewall. Om uTorrent goed te kunnen gebruiken is dit noodzakelijk. Je kunt er voor kiezen om zelf de instellingen van je firewall aan te passen. Handiger is het echter om dit automatisch te laten doen door de installatie van uTorrent toestemming te geven tot het maken van deze aanpassingen.

Tenslotte wil uTorrent weten of je naast de uTorrent software ook andere software wilt installeren op je computer. De software die uTorrent wil installeren doet geen kwaad op je computer. Wel kan deze er trager van worden en daarom is het verstandiger om geen van deze extra toevoegingen te installeren. Uiteraard is de keuze aan jou, lijken deze extra programma’s je handig? Voel je vrij om ze wel te installeren.

Na deze laatste stap is de uTorrent installatie bijna klaar. Als de installatie helemaal voltooid is start uTorrent voor de eerste keer op. In principe is de software nu klaar om te beginnen met downloaden. Uiteraard kun je nog wel een aantal aanpassingen doorvoeren. Meer hierover in het volgende hoofdstuk van deze handleiding om te downloaden met uTorrent.

uTorrent gebruiken

In het menu van uTorrent vind je de keuze opties. In het submenu dat dan opent kun je daarna kiezen voor ‘voorkeuren’. In dat menu kun je een groot aantal aanpassingen maken aan de manier waarop uTorrent voor jou gratis download. Het menu ‘voorkeuren’ is trouwens ook te bereiken door de toetscombinatie CTRL+P te gebruiken. Het behandelen van alle opties is in dit artikel wordt overgeslagen. Daarnaast wijzen de meeste opties zichzelf.

Om te downloaden met uTorrent heb je allereerst torrent bestanden nodig. uTorrent maakt gebruik van het Bittorent protocol waarbij bestanden (software, films, tv-series, games, muziek) aangeboden worden door andere gebruikers van hetzelfde protocol. Om te kunnen downloaden moet de software wel weten waar die downloads beschikbaar zijn, en precies daarvoor heb je dus een torrent bestand nodig.

software downloaden met uTorrent
software downloaden met uTorrent

In het screenshot hierboven zie je hoe op de Ubuntu website torrent bestanden worden aangeboden voor de gratis Ubuntu software. Wil je deze software downloaden via uTorrent? Download dan de torrent bestand en open het (door eenvoudig dubbel te klikken) in uTorrent. Het programma start daarna gelijk met het downloaden van de software.

Bittorrent

uTorrent maakt gebruik van het Bittorrent procotol
uTorrent maakt gebruik van het Bittorrent procotol

Bittorrent is de naam van een protocol waarmee gemakkelijk grote bestanden uitgewisseld kunnen worden. uTorrent maakt gebruik van dit protocol maar er zijn vele gratis (en betaalde) programma’s die je laten downloaden via Bittorrent. Bittorent werkt via een tracker waar wordt bijgehouden welke gebruiker welke bestanden beschikbaar heeft. Meer informatie over Bittorrent op een van de volgende sites:

  1. Bittorrent op Wikipedia
  2. Wat is Bittorrent

Door het downloaden met uTorrent werk je zelf mee aan het verspreiden van materiaal. Zolang je muziek, films en software verspreid waarbij dat expliciet mag is dat geen probleem. Verspreid je materiaal waarop copyright berust dan ben je in overtreding. Let dus goed op hoe je gebruik maakt van de uTorrent software.

Waar vind je torrents?

Een laatste opmerking rondom het gebruik van uTorrent om gratis te downloaden is een antwoord op de vraag waar vind je torrents?. Het vinden van torrents is niet altijd eenvoudig. Voor veel software vind je torrent bestanden op de website van de ontwikkelaar. Daarnaast kun je Google gebruiken als torrent zoekmachine. Daarnaast zijn er veel websites die torrent bestanden aanbieden. Verreweg de bekendste daarvan is natuurlijk de Pirate Bay.

Heb je vragen, opmerkingen, tips, trucs of heb je problemen met het downloaden via uTorrent en het Bittorent protocol? Laat het ons dan weten door te reageren op dit artikel. We proberen om alle vragen te beantwoorden en ook bij problemen zullen we proberen je te helpen. In de tussentijd: veel succes met het downloaden met uTorrent!

4 antwoorden op “uTorrent – Downloaden met uTorrent”

  1. als ik een film gedownload heb. waar kan ik de film dan opzetten voor hem af te draaien op televisie. kan usb stick ook. of op een dvd. groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.