Spotnet handleiding

downloaden met spotnet
spotnet

Wil je gemakkelijk en snel muziek, films, tv-series of spelletjes downloaden? Misschien is Spotnet dan wat voor jou.

Met Spotnet kun je gemakkelijk downloaden van Usenet.  Het enige dat je echt nodig hebt is een goede payserver.

In tegenstelling tot andere downloadprogramma’s voor Spotnet, zoals bijvoorbeeld SABnzbD en Newsleecher, is downloaden met Spotnet erg eenvoudig. Na het instellen van Spotnet met de gegevens van je payserver kun je gelijk beginnen met het downloaden van films en series.

In deze handleiding vertel ik je precies hoe je met Spotnet kunt downloaden van Usenet. Daarnaast lees je ook waar je Spotnet kunt downloaden en hoe je de download-software moet installeren.

Ten eerste

Om te kunnen downloaden met Spotnet moet je provider, het bedrijf waar je internet van afneemt, nieuwsgroepen ondersteunen. Heb je een provider die geen nieuwsgroepen ondersteunt zoals Ziggo of Telfort?

Dan moet je een betaald abonnement afsluiten bij een nieuwsgroepen provider. Een goede betaalde Usenet provider vind je via Google. Let op de retentie van de provider die je wil gaan gebruiken. Voor nu geldt: hoe langer de retentie hoe beter het is. Meer over de term retentie later in dit artikel.

Een tweede opmerking gaat over de termen nieuwsgroepen en usenet. In deze handleiding Spotnet worden beide namelijk door elkaar heen gebruikt. Beide termen slaan echter op exact hetzelfde onderdeel van het internet.

Usenet en nieuwsgroepen zijn van oudsher discussiefora waar mensen over allerlei zaken praten. In de loop der jaren heeft Usenet zich ontwikkeld tot een plek op internet waar naast het praten over diverse onderwerpen ook het downloaden van films, spelletjes, muziek en software mogelijk is geworden. Wil je meer weten over Usenet? Sla dan uiteraard wikipedia erop na.

Spotnet downloaden

Spotnet downloaden doe je via de Spotnet download link. Via de link naast het artikel kom je terecht op de website waar je Spotnet kunt downloaden. Ook andere websites bieden links aan naar de Spotnet software.

Veel sites bieden echter gehackte of licht aangepaste versies aan van de Spotnet software. Omdat deze aangepaste versies vaak Spyware of Adware toevoegen aan je computer is het beter om die download-sites links te laten liggen. Gebruik de link die we hier genoemd hebben om verzekerd te zijn van een werkzame versie van Spotnet die geen ongewenste extra’s bevat.

Spotnet installeren

Na het downloaden van het kleine .exe bestand kun je door het klikken op ‘uitvoeren’ de Spotnet software installeren. De installatie is snel en simpel, kijk wel even goed naar de locatie waar je Spotnet wil installeren. Als je Spotnet intensief gebruikt nemen de downloads veel ruimte in beslag. Je wilt Spotnet daarom het liefst installeren op een schijf in je computer waar voldoende ruimte is voor een groot aantal Spotnet downloads.

de installatie van Spotnet is snel en gemakkelijk
de installatie van Spotnet is snel en gemakkelijk

Sommige virusscanners geven trouwens aan dat Spotnet een virus zou bevatten. Op de redactie van downloadtools kwam deze melding ook naar voren tijdens het installeren van Spotnet. De melding werd echter veroorzaakt door de virusscanner die we hier gebruiken. Nadere inspectie wees echter uit de Spotnet zelf vrij van virussen is. Als je eenmaal gaat downloaden met Spotnet is het wel verstandig om een goede virusscanner te gebruiken. Via Spotnet worden namelijk steeds meer virussen verspreid omdat steeds meer mensen de software gebruiken om te downloaden.

Nieuwsgroepen instellen in Spotnet

Als je Spotnet voor de eerste keer opstart is het belangrijk om de goede instellingen in het programma in te geven. Zonder goede nieuwsgroep-gegevens kun je namelijk niet downloaden met Spotnet. De goede instellingen zijn afhankelijk van je provider. Heb je bijvoorbeeld KPN als internet provider en wil je de KPN nieuwsgroepen gebruiken in combinatie met Spotnet? Kies dan in het menu van Spotnet voor ‘bewerken’ en dan voor ‘provider’. Kies in het drop-down menu dan voor KPN om de instellingen voor KPN weer te geven. Je zou nu in principe zonder gebruikersnaam en wachtwoord verder kunnen. Werkt dit niet? Gebruik dan de inloggegevens van je KPN internet abonnement om verbinding te maken met Usenet.

de correcte instellingen voor Spotnet in combinatie met een KPN abonnement
de correcte instellingen voor Spotnet in combinatie met een KPN abonnement

De gegevens zoals jij die moet invoeren hangen, zoals gezegd, af van je provider. Als je goed oplet kan er echter weinig misgaan. Neem de gegevens die je van je (nieuwsgroepen) provider hebt ontvangen over in de velden en alles zou moeten werken. Heb je problemen met het instellen van Spotnet? Laat dan een reactie achter onder dit bericht en wie weet kunnen wij je helpen. Daarnaast is Google ook heel behulpzaam als je problemen hebt met Spotnet.

Spotnet gebruiken om te downloaden

Na het instellen van Spotnet zal het programma tijdens de eerste keer opstarten de lijst op gaan halen van spots die beschikbaar zijn. Hoe langer de retentie van je nieuwsgroepen provider hoe langer de lijst met spots zal zijn. Via het menu aan de linkerkant kun je gemakkelijk zoeken en gelijk snel downloaden.

Daarnaast is het mogelijk om te filteren op bijvoorbeeld films, muziek of boeken. Daarnaast kun je ook zelf ‘geavanceerd zoeken’. Dit biedt vooral mogelijkheden voor mensen die graag specifiek willen zoeken naar spelletjes, software, films of muziek op basis van bepaalde criteria. Denk bijvoorbeeld aan een tv-serie met Engelse ondertiteling of gratis online spelletjes.

Heb je problemen met het downloaden via Spotnet? Laat het dan weten door op deze pagina te reageren. Ook voor tips en trucs voor het gebruik van Spotnet ben je hier aan het goede adres.

36 antwoorden op “Spotnet handleiding”

 1. Hallo
  ik heb spotnet geinstaleerd en het is een betaalde versie. Ik kan wel downloden,maar het bestand wordt niet uitgepakt,hoe kan dat ,doe ik iets verkeerd?????

  1. Dan moet je Winrar downloaden om de rar bestandjes uit te pakken en voor de par bestandjes Quickpar2. Je moet eerst de par bestandjes repareren voordat je de rar bestandjes uitpakt. Als je het programma quickpar2 opent moet je de optie automatisch repareren aanvinken. Je repareert de par bestandjes door 1 willekeurige aan te klikken

 2. ik gebruik spotnet al heel lang en wil nu de betaalde versie gaan gebruiken, ik weet alleen niet hoe ik het moet betalen?!

 3. Naar mijn weten is het nog steeds gratis (Spotnet)
  Spotnet doet alles, dus binnen halen, repareren en uitpakken.

 4. Ik heb spotnet ik heb sunnyusenet die ik deel bij hem doet spotnet het goed maar bij mij niet bij het opstarten zoekt hij relaties wel 4000000 duurt uren en gaat dan nog vaak mis.
  Soms alleen het beeld vab spotnet zonder tekst dus alleen wit beeld het is de gratis versie.
  Wat is de oorzaak daarvan. Ton

 5. Hallo,

  Ik heb een vraag:
  Hoe komt het dat bij het laden van de reacties het zo langzaam gaat en lang duurt?
  Wat kan ik daaraan doen? Ik zit bij een pay server en heb een behoorlijke snelheid.

  Mvg, Fred

 6. Ik gebruik Spotnet al jaren o peen Desktop met W7, via newsgrabber. DL snelheid is ruim voldoende.
  Na aanschaf nieuwe PC, weer spotnet erop gezet, alles werkt, maar o.o.o.o, wat gaat het nu TRAAG, slechts
  2 tot 3 MB per seconde……!!

  Mijn wifi verbinding kan 300 mbp/s aan. Is er nu iets fout gegaan bij de installatie of ben ik seniel aan het worden?

  Greetzz Bigsmoke

 7. Waarom kan ik geen oudere boeken downloaden??? Zoveel keuze maar als een boek er langer dan 30 dagen opstaat krijg ik de melding dat het te oud is…

 8. Hoi wij krijgen het niet voor elkaar om spotnet te instaleren als we de provider en gebruikersnaam en wachtwoord intoetsen krijgen we een error 931 ons wachtwoord en gebruikersnaam klopt gewoon wat kunnen we doen.
  al vast bedankt

 9. Hallo Ik ondervind problemen met spotnet 1.8.1 de spots worden niet geopend en als ik het programma dan afsluit is er een melding error Removed.
  Wat kan dit zijn ? Iemand een idee?

 10. hallo,

  heb een vraagje..

  Ik kan sommige films / serie niet downloaden. zoals game of thrones en two and a half men.
  als het download start, zie ik altijd dat het 1 of 2 kb per seconde???? hoe komt dat?
  als ik andere ga downloaden doet het perfect. en de bestanden zijn niet eens 700 dagen oud??

  kan iemand mij helpen alsublieft

  mvg

  danny

 11. Ik heb al jaren spotnet en de betaal service van Eweka, bevalt prima.
  Maar sinds weken krijg ik het niet voor elkaar om de DVD s van Game of thrones te downloaden met name seizoen 4 disk 3 en 4. Het duurt (ten opzichte van andere films) vele uren en dan nog krijg ik te lezen “mislukt” weet iemand hiervoor een oplossing?

 12. Spotnet zegt dat download compleet is, maar zoals Quickpar als Winrar allebei melden dat ze wat stukjes missen. Ik heb al meerdere keren alles verwijderd en de bestanden opnieuw gedownload, maar het lukt me steeds niet geen enkele aflevering van TBBT binnen te krijgen. Het gaat om verschillende bestanden van verschillende users, daar kan het dus niet aan liggen. Doe ik iets verkeerd?

 13. Ik heb een vraag heb per ongeluk iemand op de zwarte lijst gezet en ik wil dit weer ongedaan maken dat ik deze persoon weer terug kan zetten naar de witte lijst. Ik heb op de link gekeken CProgramDataSpotnetblacklist.xml inderdaad deze persoon staat op zwarte lijst !! Weet iemand waar ik deze vraag krijg beantwoord ?? Of waar ik deze vraag kan neerleggen bij Spotnet ??
  Bij voorbaat mijn dank

 14. Hallo,

  Ik heb Spotnet bij de downloadknop ingesteld op nzb-openen. Tot voor kort werd de spot dan gedownload via Grabit. Sinds een paar dagen werkt dit niet meer. Het downloaden gebeurt nu ineens via Spotnet. In de bovenste balk verschijnt nu het icoon Downloads. Is er iets veranderd? Moet ik Spotnet anders instellen als ik via Grabit wil downloaden?

 15. M.
  Ik ben geabonneerd op Spotnet.
  Mijn laptop staat op instorten.
  Hoe krijg ik zonder problemen spotnet op een andere computer

  Met vriendelijke groeten,

  Dick

 16. Hallo
  Ik heb een vraag. Als ik een spel wil downloaden staat er eerst NZB downloaden en dan laad hij een klein stukje of gaat gelijk naar mislukt. Nu heb ik dat bij veel games. Maar de rest kan ik wel downloaden. Hoe kan dit?

  MissJanny!

 17. Door omstandigheden moet ik Spotnet opnieuw instaleren op mijn computer . Ik moet nu echter een account aanmaken. Ik kan me niet herinneren dit ooit gedaan te hebben. Als ik mijn naam invul en een wachtwoord krijg ik een foutmelding. Heb ik misschien toch een verkeerd wachtwoord.? Hoe kan ik een goed invullen?

 18. Tjonguh wat is er aan de hand in spotnetland? Er wordt niks meer gepost op een paar achterhaalde films uit de jaren 80 na. Pffff het eens zo florerende spotnet lijkt nu op sterven na dood. Geen posters meer!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.