Seizoen 4 van Game of Thrones downloaden blijkt zeer populair

Game of Thrones TV-Serie downloaden NL / Dutch subs
Game of Thrones TV-Serie downloaden NL / Dutch subs

Deze week markeerde het begin van seizoen 4 van Game of Thrones. De eerste aflevering van dit 4e seizoen van de populaire fantasy-serie was als eerste te zien via HBO in Amerika. Andere landen, waaronder Nederland, kregen deze week op een later moment deze eerste aflevering te zien.

De grote populariteit van de serie leidde in diverse landen tot problemen bij HBO. Vooral de online video streamingdienst HBO-Go kon de populariteit van seizoen 4 van Game of Thrones niet aan: massaal probeerden mensen om aflevering 1 te streamen, met een falende server als resultaat.

Nu Game of Thrones downloaden? Lees hier hoe dat moet.

Mede door de problemen met het streamen van Game of Thrones zochten veel internetters hun heil op nieuwsgroepen en bittorrent: de eerste aflevering van seizoen 4 van Game of Thrones werd massaal gedownload met behulp van software als SABnzbD, Spotnet en uTorrent. Volgens cijfers van torrent-trackers werd de eerste aflevering van de tv-serie alleen zondag al 1 miljoen keer gedownload. Verder waren er op het hoogtepunt 300.000 bittorrent downloaders die een torrent van Game of Thrones aanboden.

Seizoen 3 van Game of Thrones downloaden

Vorig jaar brak seizoen 3 van Game of Thrones al een record: veel mensen besloten om afleveringen uit dat seizoen van Game of Thrones te downloaden. Het torrent-bestand van de laatste finale aflevering van de Game of Thrones tv-serie werd door bijna 200.000 mensen tegelijkertijd aangeboden. Elke individuele aflevering van seizoen 3 van Game of Thrones werd in 2013 ruim 5,5 miljoen keer gedownload, een absoluut record.

Vooral in Australie en Amerika word de tv-serie massaal gedownload. Maar ook in andere landen is Game of Thrones downloaden een grote hit. Want ook Nederland, Duitsland en Frankrijk staan in de top 10 van het lijstje van landen waar de eerste aflevering van Game of Thrones het meest werd gedownload. Het ontbreken van Nederlandse ondertiteling bij Game of Thrones is waarschijnlijk een van de redenen waardoor het in Nederland iets langer duurt voordat mensen Game of Thrones downloaden.

Eén antwoord op “Seizoen 4 van Game of Thrones downloaden blijkt zeer populair”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.