Netflix opnemen: het is hackers gelukt

Een groep crackers is geslaagd in het opnemen van Netflix video in 4k resolutie. Op een private torrent-tracker verscheen deze een aflevering van Breaking Bad die is opgenomen van Netflix in een resolutie van 2160P. Nog niet eerder verscheen er een bestand met een vergelijkbare resolutie online.

Netflix opnemen - eerste 4k beelden duiken op op Torrent-website
Netflix opnemen – eerste 4k beelden duiken op op Torrent-website

 

4K bestanden worden door Netflix beschermd met een High-Bandwidth Digital Copy Protection. Deze beveiliging moet ervoor zorgen dat deze videobeelden alleen met de Netflix software afgespeeld kunnen worden. Het opnemen van dit soort Netflix beelden is nog nooit iemand gelukt.

De beveiliging die Netflix gebruikt om 4K series en films te beschermen tegen illegaal downloaden leek lastig te kraken. Het is crackers nu echter toch gelukt om een tv-serie op te nemen van Netflix die in 4K wordt aangeboden. Extra bijzonder is het dat Netflix een onzichtbaar watermerk meestuurt met de series die in 4K worden aangeboden. Hierdoor is een opname van zo’n tv serie terug te herleiden tot de bron.

Het bestand dat aflevering 1 van Breaking Bad bevat is bijna 20GB groot. Verder lijkt de aflevering een bitrate te hebben ruim 40Mbps. Beide getallen geven aan hoe goed de kwaliteit is van deze Netflix rips van de populaire tv-serie. Om deze tv-serie af te spelen op een computer heb je een snelle pc nodig. Op een gemiddelde computer is het niet mogelijk om dit soort bestanden zonder haperingen af te spelen.

Netflix liet in een verklaring weten dat het niet blij is met deze opname. Het bedrijf zal alles in het werk zetten om de verantwoordelijken voor het opnemen van deze Netflix serie te pakken te krijgen.

De mediainformatie van deze tv-serie die is opgenomen van Netflix in 4K
De mediainformatie van deze tv-serie die is opgenomen van Netflix in 4K

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.