Nederlandse ondertiteling downloaden voor films en tv-series

Het downloaden van TV-series en films die in het Engels gesproken zijn is kinderlijk eenvoudig. Of je nu Usenet, Bittorrent of DC++ software gebruikt om te downloaden, het aanbod is sowieso enorm.

Wil je graag Nederlandse ondertiteling bij de film of tv-serie je hebt gedownload? Dan lees je op deze pagina hoe je Nederlandse ondertitels kunt downloaden bij Engelstalige en anderstalige afleveringen van tv-series en films.

Wil je eerst weten hoe je moet downloaden? Lees dat hier!

Downloaden met ondertiteling

Het allerhandigst is het natuurlijk als je tijdens het downloaden van een tv-serie of film gelijk een versie te pakken hebt waarbij de Nederlandse ondertitels zijn inbegrepen.

Gebruik daarom bij een zoekopdracht op een torrent of NZB bestand altijd NL-Subs of NLSUBS naast de titel van de tv-serie of film die je wil downloaden. NL-Subs/NLSubs zijn afkortingen die vaak gebruikt worden om aan te geven dat een tv- of filmdownload voorzien is van Nederlandse ondertiteling.

Kun je jouw favoriete tv-serie of film niet vinden met Nederlandse ondertiteling maar zijn er genoeg HD-versies te vinden die Engelstalig zonder ondertiteling zijn?

Dan kun je via Google heel gemakkelijk op zoek naar een los bestand met daarin de ondertiteling voor die serie of film. Via Google kom je dan bijvoorbeeld terecht op de website ondertitel.com. Op die website kun je gemakkelijk .SRT bestanden downloaden met daarin de Nederlandse ondertitels voor veel films en tv-series.

Nederlandse ondertiteling downloaden voor films en tv-series.
Nederlandse ondertiteling downloaden voor films en tv-series.

De site ondertitel.com werkt heel gemakkelijk. Via de zoekbox bovenin het scherm kun je zoeken op de titel van de tv-serie of film waar je ondertiteling van wil hebben.

In het scherm wat zich vervolgens opent kun je zien welke ondertiteling er allemaal beschikbaar is. Klik een titel aan om de ondertitels te downloaden. Je krijgt dan bijna altijd een los .SRT bestand, dat is een bestand met daarin de ondertiteling.

Om dit bestand te gebruiken als ondertitel bij jouw film of tv-serie download moet je allereerst het SRT bestand exact dezelfde naam geven als het bestand van de film of tv-serie die je gedownload hebt. Laat alleen de extensie van beide bestanden intact.

Je krijgt dan als voorbeeld: Frozen.avi en Frozen.srt. Open vervolgens Frozen.avi in de VLC mediaspeler en je zult zien dat de film of tv-serie nu afgespeeld wordt met de goede ondertiteling erbij.

Ook met een goede mediaspeler kun je hetzelfde trucje uithalen. Daarvoorkun je via de instellingen in een mediaspeler (maar in de VLC speler) ook selecteren welk SRT bestand je wil gebruiken om de film of tv-serie die je hebt gedownload te voorzien van de goede ondertiteling.

3 antwoorden op “Nederlandse ondertiteling downloaden voor films en tv-series”

  1. Is het mogelijk om alleen een download van de ondertiteling te krijgen? Dus zonder de film? Voor als je alleen de tekst wil lezen. Bijvoorbeeld in een Word bestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.