Muziek downloaden van internet

Gratis muziek downloaden
Gratis muziek downloaden

Muziek streaming groeit sterk in Nederland, logisch muziek streamen is handig, snel en is in bijna alle gevallen legaal. Toch zijn er nog steeds veel mensen die liever muziek downloaden via internet. Bijvoorbeeld omdat muziek downloaden handiger is als je muziek als mp3 bestand wil afspelen op je smartphone of iPad. Maar ook is een muziek download gemakkelijker als je een cd wil branden om te luisteren in je auto.

Hoe kun je muziek downloaden?

Muziek downloaden van internet kan op een aantal manieren. Zo kun je heel goed muziek downloaden met Google, hoe dat precies in zijn werk gaat lees je in deze Google download tutorial. Maar ook met andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo kun je muziek downloaden van internet.

Verder zijn er op internet meer dan genoeg mp3-zoekmachines te vinden die je kunt gebruiken om losse mp3-bestanden te downloaden. Ook via blogs, zoals bijvoorbeeld op Tumblr, kun je heel veel losse mp3 bestanden downloaden.

Volledige albums downloaden

Met de Spotnet software kun je veel muziek downloaden.
Met de Spotnet software kun je veel gemakkelijk muziek downloaden.

Wil je een volledig album downloaden? Dan zijn zoekmachines en download-websites minder handig. Voor het downloaden van een volledig album in mp3 formaat kun je beter Spotnet of Bittorrent-software gebruiken.

In Spotnet kun je muziek downloaden door in het menu aan de linkerkant van de Spotnet-interface op ‘muziek’ te klikken. Je krijgt dan een overzicht van alle complete albums die je via Spotnet kunt downloaden. Dubbelklikken op de titel van een album en vervolgens op de blauwe pijl drukken volstaat dan om muziek te downloaden via Usenet.

Wel heb je voor het downloaden van muziek via Spotnet (en andere usenet/nieuwsgroepen download software) een betaald abonnement op een payserver nodig. Daarnaast zijn Usenet providers niet verantwoordelijk voor hetgeen jij download, blijkt uit een artikel op gratismuziekdownload.nl

Bittorrent software

μTorrent
μTorrent

Ook via de Pirate bay kun je heel gemakkelijk volledige albums downloaden. Uiteraard heb je voor het downloaden via de Pirate Bay goede software nodig voor het verwerken van de torrents die je op de Pirate Bay kunt vinden. In onze handleiding over uTorrent lees je precies hoe je met dit download-programma muziek downloaden via Bittorrent.

Andere manieren om muziek te downloaden

Uiteraard zijn er nog vele andere manieren om muziek te downloaden van internet. Zo kun je muziek downloaden via Youtube maar ook kun je bijvoorbeeld DC++ software gebruiken. Verder kun je software zoals SABnzbD gebruiken om nzb bestanden met daarin volledige album-downloads te verwerken. Deze nzb bestanden vind je bijvoorbeeld via binsearch.info of via Google. Tenslotte zijn er nog genoeg andere programma’s waarmee je muziek kunt downloaden zonder dat het geld kost: denk bijvoorbeeld aan Bearshare, Blubsters en Newsleecher.

Muziek downloaden van internet is heel gemakkelijk en in ieder geval veel gemakkelijker dan films of tv-series downloaden van internet. Een MP3 bestand is maar klein en veel copyrightwaakhonden maken geen werk van mensen die losse mp3 bestanden of volledige albums downloaden van internet. Wel is het belangrijk om te weten dat ook in Nederland muziek downloaden niet per definitie legaal is. Door het download-verbod zijn veel muziek downloads strafbaar geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.