Muziek downloaden van het internet

Hoe moet je gratis muziek downloaden van internet?
Hoe moet je gratis muziek downloaden van internet?

Muziek downloaden is erg eenvoudig. Daarom vandaag op downloadtools een overzicht van een aantal downloadprogramma’s om gratis muziek te downloaden.┬á

Een opmerking voordat je begint met downloaden: muziek downloaden is in veel gevallen illegaal. Alleen muziek waarop geen rechten rusten mag je gratis downloaden. Populaire top 40 muziek mag je alleen downloaden als je ervoor betaalt.

Wil je gelijk beginnen? Lees hier hoe je dat moet doen.

Spotnet

Als je een tevreden gebruiker bent van Spotnet voor het downloaden van tv-series en films dan weet je natuurlijk dat je via de Spotnet software ook heel gemakkelijk complete albums en losse liedjes kunt downloaden.

Als je een gratis Usenet abonnement hebt voor het downloaden met Spotnet dan is het aanbod beperkt, heb je een betaald abonnement dan kun je via Spotnet heel veel muziek downloaden. Uiteraard is het dan downloaden van muziek dan niet meer gratis.

Het gratis muziek aanbod in Spotnet is enorm: gratis downloaden .
Het gratis muziek aanbod in Spotnet is enorm: gratis downloaden .

Wil je meer weten over muziek downloaden met Spotnet? Dan kun je deze handleiding checken. Maar ook op downloadcentrum.com vind je een goede handleiding over het downloaden met Spotnet.

Tip: Voor muziek downloaden met Spotnet heb je een betrouwbare Usenet provider nodig. In onze handleiding over de beste payserver vind je daar meer informatie over. Denk er wel om dat een goede payserver voor Spotnet altijd geld kost.

Via Bittorrent software

Een tweede populaire manier om gratis muziek te downloaden is het gebruik van Bittorrent software. Via Bittorrent kun je enorme hoeveelheden muziek downloaden die helemaal gratis tot je beschikking staat.

Om muziek te downloaden via Bittorrent heb je torrent bestanden nodig. Die je vind het snelst via Google, zoek in Google op de naam van een artiest of de titel van een album in combinatie met het woord torrent om snel muziek te downloaden via Bittorrent.

Als je muziek gaat downloaden via Bittorrent dan is je download afkomstig van een andere gebruiker die de muziek die jij download aanbiedt. Aan de andere kant werk jij zelf mee aan het verspreiden van muziek op het moment dat je download via Bittorrent.

In Nederland is het downloaden van muziek legaal, het verder verspreiden is dat niet. Muziek downloaden met Bittorrent kan dus illegaal zijn. Een goede website over Bittorrent is trouwens deze (Engelstalige) site.

Andere manieren

Groovedown
Groovedown

Andere manieren om gratis muziek te downloaden van internet zijn onder meer het rippen van muziek van Youtube, het downloaden via andere downloadprogramma’s zoals DC++, Groovedown of Tubidy.

Ook kun je natuurlijk zoeken naar losse mp3 bestanden via Google. Welke manier van downloaden het beste bij jou past hangt af van je technische kennis en de soorten muziek die je wil downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.