Gratis ebooks downloaden van internet

Als je een e-reader hebt dan wil je natuurlijk ook graag de nieuwste e-books. Deze e-books kun je kopen, en dat moet je ook zeker doen bij e-books die echt wil hebben, maar je kunt ze natuurlijk ook gratis downloaden. Wil je weten welke software je kunt gebruiken om gratis e-books te downloaden? Lees dan nu op downloadtools.nl welke gratis software je daarvoor kunt gebruiken.

De beste software voor het gratis downloaden van digitale boeken (want dat is wat e-books natuurlijk zijn) is volgens ons Spotnet. Met Spotnet kun je heel gemakkelijk zoeken naar de nieuwste titels. Ook oudere e-books kun je met Spotnet gemakkelijk downloaden. De hoeveelheid e-books die je met Spotnet kunt downloaden hangt overigens wel af van de nieuwsgroepen provider die je gebruikt. Om optimaal e-books te downloaden is het verstandig om een goedkope payserver te gebruiken.

Nadat je Spotnet hebt gedownload en geïnstalleerd is het downloaden van e-books verder een fluitje van een cent. Open Spotnet door dubbel te klikken op het icoon en selecteer vervolgens in het menu aan de linkerkant voor boeken. Tussen haakjes staat het aantal titels dat nieuw beschikbaar is gekomen nadat je Spotnet voor de laatste keer hebt opgestart. Gebruik je Spotnet voor de eerste keer? Dan staat tussen haakjes het totale aantal ebooks dat je gratis kunt downloaden.

Om een e-book te downloaden met Spotnet volstaat het dubbelklikken op de titel van het e-book dat je wil hebben. In het scherm wat opent klik je vervolgens rechtsboven op het blauwe pijltje om te beginnen met het downloaden van e-books.

gratis ebooks downloaden met Spotnet
De beste manier om gratis ebooks te downloaden is door Spotnet te gebruiken.

Natuurlijk is het mogelijk om in Spotnet te zoeken op de titel van het boek dat je wil downloaden. Ook kun je zoeken op auteur. Daarvoor selecteer je eerst de categorie boeken. Vervolgens typ je in het zoekwoord rechtsboven in het Spotnet scherm de titel of auteur waar je naar op zoek bent. Vervolgens vink je boeken aan en druk je op enter. Vervolgens zie je precies welke e-books er voldoen aan jouw zoekcriteria. Deze titels kun je vervolgens gelijk gratis downloaden via de manier die hierboven beschreven staat.

Je kunt heel gemakkelijk ebooks zoeken om te downloaden met Spotnet
Je kunt heel gemakkelijk ebooks zoeken om te downloaden met Spotnet

Andere manieren om gratis ebooks te downloaden

Wil je op andere manieren ebooks downloaden van internet? Probeer dan bijvoorbeeld eens om via de Pirate Bay te zoeken in de categorie ‘ebooks’. De torrent bestand die je vindt in de Pirate Bay voor populaire titels kun je vervolgens heel gemakkelijk downloaden met Bittorrent software. Ook via Google kun je heel gemakkelijk en snel ebooks downloaden. Wel is het risico op virussen, malware en spyware groter als je via Google ebooks gaat downloaden.

Dit komt doordat je via Google veelal verwezen wordt naar websites die gratis ebooks aanbieden maar die tegelijkertijd ook geld willen verdienen. Terwijl je gratis ebooks download van dit soort sites krijg je tegelijkertijd ook andere software op je computer die gevaarlijk kan zijn. De beste manier om gratis ebooks te downloaden is dan ook door het gebruik van de gratis Spotnet software. ook ebooks downloaden via torrent-bestanden is relatief gezien veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.