Gratis Ebooks downloaden van internet voor iPad en E-Reader

gratis ebooks downloaden van internet voor iPad
Lees je naast gewone boeken ook wel eens een ebook? Op deze pagina lees je hoe je gratis ebooks kunt downloaden.

Heb jij een iPad en wil je die gebruiken om ebooks op te lezen? Of wil je gratis ebooks downloaden voor je e-reader? Dan vind je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt voor het gratis downloaden van ebooks op internet. Ebooks downloaden gaat snel, is met de juiste software erg gemakkelijk en is vaak ook nog eens legaal. Wil je alles weten over het downloaden van ebooks? Lees dan deze nieuwe handleiding.

Ebooks op internet downloaden is snel en gratis. Als je daarnaast goed zoekt vind je grote aantal ebooks op internet die je volledig legaal kunt downloaden. Of je nu een leuk kinderboek, voorleesboek, strip of populaire roman wil downloaden, via internet vind je alle denkbare ebooks terug zodat je ze snel kunt downloaden. En ook het overzetten van een ebook naar je ipad of e-reader is een fluitje van een cent.

Ebooks downloaden met Spotnet

Ebooks downloaden van internet kan op een aantal manieren. Verreweg de handigste manier is het downloaden via Spotnet. In dat downloadprogramma voor Usenet zit een ingebouwd filter waarmee je snel en gemakkelijk een groot aantal e-books kunt downloaden. Heb je Spotnet geïnstalleerd en werkt het programma zonder problemen? Dan kun je via de knop ‘Boeken’ zien welke ebooks je via Spotnet kunt downloaden. In het screenshot hieronder zie je hoe die knop eruitziet en zie je een overzicht van wat je in principe via Spotnet aan ebooks kunt downloaden.

ebooks downloaden ipad en e-reader met Spotnet.
Met Spotnet kun je heel snel en makkelijk ebooks downloaden van internet.

De ebooks die je kunt downloaden van Spotnet zijn geschikt voor zowel iPad en Android tablets. Ook kun je de meeste ebooks op Spotnet omzetten naar een formaat dat geschikt is voor populaire e-readers. Meer daarover op een later moment.

Om ebooks te downloaden met Spotnet moet je beschikken over een Usenet abonnement. Om optimaal gebruik te kunnen maken van Spotnet is raden we zelfs goede payserver aan. In ons artikel over goede payservers voor Usenet kun je lezen hoe onze ervaringen zijn met usenet providers in Nederland.

Ebooks via torrent-programma’s

gratis ebooks downloaden voor ipad of e-reader met utorrent.
uTorrent

Ebooks downloaden kan natuurlijk ook via de Pirate Bay en een goede torrent-cliënt. Zo kun je bijvoorbeeld Frostwire  of uTorrent gebruiken om je ebook torrents van de Pirate Bay te verwerken om zo een compleet ebook te downloaden voor op je iPad of E-Reader. Ga je binnenkort op vakantie en wil je een leuk ebook meenemen? Download die dan nu via Bittorrent.

Het enige dat je nodig hebt om ebooks te downloaden via Bittorrent programma’s (zoals de eerdergenoemde Frostwire en uTorrent programma’s) is een goed torrent bestand en een werkende internetverbinding. Als beide aanwezig zijn dan heb je binnen de kortste tijd een complete collectie aan leuke ebooks op je computer staan. Deze kun je vervolgens heel snel en gemakkelijk overzetten naar je e-reader, iPad of android tablet.

Naast Spotnet en Bittorrent software kun je ook andere programma’s gebruiken om gratis ebooks te downloaden. Ook kun je via Google zoeken naar gratis ebook downloads. Via Spotnet en Bittorrent is het aandeel van illegale ebook downloads groot. Voor het zoeken en vinden van legale en gratis ebook downloads kun je beter Google gebruiken (al vind je ook via Spotnet en BIttorrent legale ebooks).

Calibre software

Een laatste tip voor mensen die via internet ebooks downloaden is de gratis Calibre software. Met Calibre is het beheren van je collectie ebooks erg gemakkelijk. Calibre zoekt bijvoorbeeld automatisch covers bij de ebooks die je downloaden. Ook zoekt het programma naar samenvattingen en andere informatie over ebooks en de auteur van de ebooks op je computer.

Verder kun je met Calibre ebooks omzetten zodat je deze op elk apparaat kunt lezen. Je kunt bijvoorbeeld een ebook omzetten naar het formaat van een ebook voor iPad naar een ebook dat je kunt lezen op een Kobo e-reader. Daarnaast ondersteunt Calibre het omzetten van ebookers naar een groot aantal bestandsformaten.

Tenslotte…

Heb je een e-reader of een iPad en wil je graag een paar leuke ebooks mee voor als je deze zomer op vakantie gaat? Dan kun je met behulp van makkelijke software snel leuke ebooks downloaden. Heb je zelf handige tips of websites voor het downloaden van ebooks? Reageer dan onder deze pagina 🙂

2 antwoorden op “Gratis Ebooks downloaden van internet voor iPad en E-Reader”

  1. Hallo. Ik heb een hele lijst met boektitels die ik graag wil downloaden. Daarvoor gebruik ik utorrent. Het probleem is dat die titels er wel zijn maar vaak alleen in het Engels! Misschien kent of weet iemand een torrentsite waar dat wel meer mogelijk is?

    Vr. gr. C. Illes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.