Films, muziek en tv-series anoniem downloaden

Sinds het downloadverbod in Nederland is ingevoerd is het downloaden van films, tv-series, muziek en games illegaal. En hoewel de regering al heeft laten weten individuele downloaders niet te gaan vervolgens vinden veel mensen het idee dat ze een risico lopen als ze een film download erg onplezierig. Gelukkig zijn er een groot aantal manieren waarop je gratis kunt downloaden zonder dat iemand kan zien wat je download. Anoniem downloaden is namelijk helemaal niet zo moeilijk, hier lees je gewoon hoe het moet.

Tor browser

De Tor browser is een browser-programma waarmee je anoniem kunt downloaden. Je kunt de Tor browser gebruiken om anoniem mp3 te downloaden van internet. Ook kun je via de tor-browser torrents en nzb bestanden downloaden om deze bestanden op een later moment met bittorrent of usenet software te verwerken. Alle verkeer dat via de Tor browser verloopt is anoniem, al het andere internet verkeer is dat in principe niet.

Pirate browser

De Pirate Browser is een browser die gemaakt is de door de ontwikkelaars en beheerders van de Pirate Bay website. Toen de Pirate Bay 10 jaar bestond, in augustus vorig jaar, besloot men om een browser uit te brengen waarmee je altijd de Pirate Bay kunt bezoeken. De Pirate browser werkt dus ook als je provider jou de toegang tot de Pirate Bay website heeft ontzegd. Verder is de Pirate browser ontwikkeld op basis van de Tor-browser. Daardoor kun je met de Pirate Browser anoniem surfen en downloaden via download-websites. Torrent of usenet downloads zijn niet anoniem.

Anoniem downloaden via een VPN

Een VPN is een netwerk waarmee je via je eigen internet verbinding maakt. Doordat deze verbinding via een derde partij loopt is het voor je provider onmogelijk om te zien welke data je via de VPN verstuurt en ontvangt. Een VPN is daarmee een hele goede manier om anoniem muziek, tv-series en films te downloaden.

In tegenstelling tot de Tor- en Pirate Browser, is al het verkeer dat je via een VPN verstuurt en ontvangt versleuteld voor je eigen provider. Daarmee is anoniem downloaden via een VPN de beste manier om er zeker van te zijn dat zo min mogelijk van je handelen op internet gevolgd kan worden door partijen die daar niets mee te maken hebben.

Usenet/SSL

Downloaden van Usenet (via nieuwsgroepen) is in Nederland, zeker sinds de opkomst van Spotnet, ontzettend populair. Via Usenet kun je anoniem downloaden als je een payserver met SSL ondersteuning neemt. SSL is een protocol waarbij alle gegevens die je verstuurt en ontvangt versleuteld worden. Zo kan je provider dus niet zien wat je precies voor tv-serie of film download van Usenet. Wel kan de provider zien hoeveel data je verbruikt. Daarnaast kan je payserver ook zien welke tv-serie, muziek of film je download.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.