Downloadtools.nl gelanceerd

Het Nederlandse stukje op het internet is weer een website rijker. Op downloadtools.nl vind je vanaf vandaag een groeiende verzameling van software-programma’s waarmee je kunt downloaden van internet.

Downloadtools.nl is dus de nieuwe website in Nederland waar je leert met welke tools je snel kunt downloaden van het internet. Of je nu muziek wilt downloaden van Youtube of juist de laatste versie van Red Hat wil binnenhalen via Usenet. Op downloadtools.nl lees je precies hoe je dat het snel en makkelijk kunt doen.

Wil je films downloaden en ben je juist op zoek naar een leuk nieuw spelletje voor je computer? Met de download software die we op deze site bespreken is dat allemaal mogelijk. Ook bespreken we software waarmee je muziek kunt streamen naar mobiele apparaten en tablets.

Legaal of illegaal

Downloaden is in Nederland in veel gevallen legaal. Zo mag je in Nederland films en tv-series downloaden en deze op je eigen computer of mediaspeler afspelen. Ook het downloaden van muziek is in Nederland legaal. Wel geldt ook voor het downloaden van muziek dat het afspelen daarvan alleen op je eigen mp3 speler of mobiele telefoon mag.

Anders wordt het als je na het downloaden van films, tv-series of muziek deze verder verspreidt. Want dag mag dus niet in Nederland. Downloaden is geen probleem, maar het verder verspreiden van gedownload materiaal is dus illegaal. Ook als je bijvoorbeeld download via Bittorrent en tegelijkertijd je downloads aanbiedt aan andere gebruikers van Bittorrent dan ben je in overtreding.

Uitzonderingen zijn er wel. Zo mag je alle software die is uitgebracht onder een licentie die het je toestaat deze software verder te verspreiden aanbieden ter download in bijvoorbeeld Bittorent of andere downloadprogramma’s op internetn. Ook rechtenvrije muziek en rechtenvrije films en afbeeldingen mag je verder verspreiden via bijvoorbeeld Bittorent of Usenet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.