Spotnet instellen met Tweaknews

Tweaknews instellen voor Spotnet.
Tweaknews instellen voor Spotnet.

Om films, muziek of tv-series te downloaden met Spotnet moet je het downloadprogramma eerst instellen met je Usenet provider. Zonder verbinding met Usenet kun je met Spotnet niets downloaden. 

Ben je klant bij een van de beste Usenet providers in Nederland, Tweaknews, dan leer je in deze handleiding hoe je Spotnet kunt instellen met Tweaknews als provider.

Abonnement afsluiten bij Tweaknews

Om Tweaknews als provider te kunnen gebruiken moet je allereerst een abonnement afsluiten bij de provider. Dat kan via de website van het bedrijf. Na het afsluiten van je abonnement krijg je in de e-mail een bericht met je inloggegevens voor Spotnet.

Tweaknews biedt een aantal abonnementen. Welk abonnement voor jou het beste is hangt van je wensen af. Sluit in ieder geval een abonnement af waarbij je onbeperkt kunt downloaden. Verder is een abonnement met SSL aan te raden.

Spotnet instellen voor Tweaknews

Open Spotnet via de gebruikelijke manier en ga naar de instellingen van het programma. Dit kun je snel doen door de toetscombinatie <ctrl>+<p> te gebruiken. Onderstaand scherm opent zich nu.

Spotnet instellingen voor Tweaknews.
Spotnet instellingen voor Tweaknews.

Geef in de velden ‘headers server’,’download server’ en ‘upload server’ de server in van Tweaknews. Het adres van de Tweaknews server is news.tweaknews.eu. Vervolgens kun je de poort ingeven die Spotnet moet gebruiken.

Voor SSL moet je poort 563 of 463 ingeven. Wil je onbeveiligd downloaden of heb je een abonnement waarbij geen SSL zit? Gebruik dan poort 119 of poort 80 om te kunnen downloaden met Tweaknews en Spotnet.

Wachtwoord en gebruikersnaam voor Tweaknews

De laatste stap om te kunnen downloaden is het ingeven van je gebruikersnaam en wachtwoord. Beide vind je terug in de e-mail met accountgegevens die Tweaknews je heeft verstuurd. Klik tot slot op ‘verbinden’ en als het goed is werkt Spotnet nu.

Kan SPotnet geen verbinding maken met de download-server van Tweaknews? Check dan of je alle gegevens correct hebt overgenomen. Ook kan het zijn dat je abonnement nog niet actief is. Wacht 10 minuten en probeer het dan nog eens.

Geeft Spotnet geen foutmelding en werkt alles? Dan zal het downloadprogramma eerst alle Spots binnenhalen. Dit kan, afhankelijk van je downloadsnelheid, best even duren. Heeft Spotnet zonder problemen alle Spots binnengehaald? Dan kun je nu beginnen met het downloaden van films, series, muziek en ebooks via Spotnet.

 

 

Eén antwoord op “Spotnet instellen met Tweaknews”

  1. volgens spotnet moet het aantal waar ik met download omlaag dat staat nu op 30 maar is volgens spotnet niet goed ,Hoe zet ik dat lager mvg henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.