Spotify Free zonder reclame met EZBlocker

Spotify Ad Blocker
Spotify Ad Blocker

Spotify Free is de ideale tool voor iedereen die gratis muziek wil streamen. Eigenlijk kent Spotify Free maar een nadeel: tijdens het luisteren krijg je af en toe reclame te horen tussen de tracks.

Op zich zijn deze reclame niet super-storend en daarnaast is het logisch dat Spotify ook met haar gratis variant geld wil verdienen. Toch is er een eenvoudige oplossing op de reclames in Spotify Free te blokkeren.

Deze oplossing bestaat uit het installeren van EZBlocker. Deze gratis software wordt ontwikkeld door een vrijwilliger die het programma als open-source online heeft geplaatst. Via deze link download je het programma waarna je het bestand moet uitpakken om te beginnen met het blokkeren van reclame.

Is EZBlocker geinstalleerd dan hoef je alleen het .exe bestand uit te voeren. Sla het wel eerst op in een folder die je gemakkelijk terug kunt vinden. Draait het programma? Dan staat er in de taakbalk van Windows 10 een nieuw icoon. Dubbelklik op dit icoon om EZblocker in beeld te krijgen. De tool ziet er uit zoals in onderstaande afbeelding.

Spotify ad blocker
Reclames blokkeren in Spotify

De opties spreken voor zich: wil je reclame blokkeren in Spotify vink dan dan de bovenste optie aan. Wil je dat EZBlocker automatisch start als je Spotify opent? Vink dan de tweede optie aan. Tot slot kun je ook Spotify automatisch laten opstarten als je EZBlocker  opent.  Verder kun je via de app het volume controleren en kun je zien welke track er momenteel afspeelt.

Blokkeren werkt alleen onder Windows

De tool die ik in deze handleiding heb gebruikt werkt alleen op computers of laptops met daarop Windows 10 (of ouder). Het blokkeren van Spotify reclames op mobiele devices is wat ingewikkelder.

Wil je de reclames in Spotify blokkeren op je Android smartphone of iPhone? Dan kan dat bijvoorbeeld door een Raspberry Pi met daarop Pi Hole geinstalleerd in je wifi netwerk moeten opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.