Netflix streamen op je televisie

Netflix
Netflix

Netflix is de grootste streaming video aanbieder in Nederland. Maar ook wereldwijd heeft Netflix maar weinig concurrentie. Het aanbod en het gebruiksgemak spreken ontzettend veel mensen aan die graag op televisie  series en films willen streamen.

Netflix heeft een groot aanbod aan tv-series en films die exclusief op de dienst bekeken kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de Marvel tv-series rondom Jessica Jones, Luke Cage en The Avengers of een van de vele bioscoopfilms die op Netflix uitkomen. Maar ook documentaires en oudere films en tv-series staan in de regel gewoon op Netflix.

Netflix biedt ondersteuning voor een aantal gebruikers.
Netflix biedt ondersteuning voor een aantal gebruikers. Zij hebben elk een eigen profiel en krijgen aanbevelingen voor nieuwe series en films op basis van hun voorkeuren.

Heb je Netflix maar stream je video op je laptop of tablet? Dan lees je in deze handleiding wat je nodig hebt om Netflix op televisie te streamen, naast een tv natuurlijk ;-).

Ben je nog geen Netflix gebruiker maar overweeg je tv-series en films te gaan streamen? Ook dan vind je in deze handleiding handige tips en trucs voor een Netflix ervaring zonder problemen.

Wat is Netflix?

Om Netflix te kunnen bekijken op een normale televisie is het nodig om iets beter te snappen wat Netflix precies is. Op basis van deze kennis kun je vervolgens beter bepalen op welke manier jij Netflix wil streamen op je televisie.

Netflix is een dienst om video te streamen net zoals Spotify een dienst is om muziek te streamen. Netflix heeft een enorme database met daarin films en series die op verschillende manieren bekeken kunnen worden.

Om deze te kunnen bekijken heb je software nodig. Deze software vormt de basis van Netflix. Netflix biedt de benodigde software aan in de vorm van apps. Er is een Netflix app voor Android, voor iOS maar bijvoorbeeld ook voor Apple TV of de Chromecast.

Om Netflix op je tv te streamen moet je nadenken over de handigste manier om dit voor elkaar te krijgen. Heb je een smart-tv van Samsung? Dan ben je vaak in een keer klaar: Samsung heeft de Netflix app in haar tv’s geïntegreerd. Heb je een oudere televisie? Dan kun je ervoor kiezen om Netflix te streamen via een Chromecast of Apple TV.

Netflix app op een smart-tv

Netflix kijken op een smart-tv.
Netflix kijken op een smart-tv.

De Netflix software zit standaard ingebouwd in smart-tv’s van alle bekende fabrikanten. Heb je een nieuwe model smart-tv? Dan vind je de Netflix applicatie in het menu van je smart-tv.

De implementatie van Netflix op een smart-tv verschilt per fabrikant. Zo werkt Netflix op een LG televisie anders dan op een smart-tv van Samsung, Sony of Philips. Vooral de snelheid van de app verschilt heel erg per merk.

Wat niet verschilt is het aanbod van Netflix. Werkt de applicatie en ben je ingelogd? Dan kun je op alle merken smart-tv dezelfde tv-series en films streamen.

Netflix kijken via een Chromecast of Apple TV

Zoals je kon lezen in de tekst ‘wat is Netflix?’ is Netflix deels een applicatie voor het streamen van video. Deze applicatie werkt op computers, laptops, tablets, smartphones, smart-tv’s maar ook op Chromecast en Apple TV.

Heb je geen smart-tv? Dan is het streamen van Netflix op je televisie prima mogelijk via een van deze beide devices. Een HDMI aansluiting op je televisie is overigens wel noodzakelijk. Zowel een Apple TV als een Chromecast moet je aansluiten op de HDMI poort.

De manier waarop Netflix werkt via Apple TV en Chromecast verschilt best van elkaar. Een Apple TV is een soort mini computer waarop de Netflix app is geinstalleerd. Aan de Apple TV heb je genoeg om Netflix video te streamen op je televisie.

Netflix in het menu van een Apple TV.
Netflix in het menu van een Apple TV.

Een Chromecast is een device waarop je alleen kunt streamen. Er zit verder geen software op die je hoeft in te stellen. Om een Chromecast te gebruiken voor het streamen van Netflix op je televisie moet je een smartphone of tablet in de buurt houden.

Om te streamen naar een Chromecast start je eerst de Netflix applicatie op je smartphone of tablet (en dat mag ook een iPad of iPhone zijn, je kunt Chromecasten vanaf een Apple device). Zet je Chromecast aan en klik in de Netflix app op het cast-icoon en klaar ben je.

Netflix via de Cast functie op een tablet of smartphone.
Netflix via de Cast functie op een tablet of smartphone.

Tot slot

Netflix is een superhandige dienst. Wil je Netflix op je televisie streamen? Dan kan dat, afhankelijk van je soort tv, heel gemakkelijk. Zeker voor bezitters van een nieuwer model smart-tv is Netflix heel gemakkelijk te installeren.

Heb je een oudere tv? Ook dan kun je Netflix kijken. Je moet dan wel een Chromecast of Apple TV hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.