Marvel series op Netflix: de juiste volgorde om te kijken

De tv-series van Marvel die op Netflix worden aangeboden zijn inmiddels niet meer op de vingers van een hand te tellen. En dat is logisch: er zijn maar weinig series leuker dan de avonturen van Marvel superhelden op je eigen televisie. 

Moet je nog beginnen met Jessica Jones, Iron First, The Avengers of Luke Cage op Netflix? Dan is het goed om te weten dat er een logische volgorde in de verschillende series zit. Wil je Marvel superhelden bekijken in de juiste volgorde? Begin dan allereerst aan Daredevil S01.

Daredevil is de eerste Netflix serie van Marvel.
Daredevil is de eerste Netflix serie van Marvel.

Daredevil seizoen 1

Daredevil S01 was in 2013 de allereerste serie die Marvel maakte in opdracht van Netflix. Die serie werd meteen een enorm succes. En dat succes maakt dat Netflix en Marvel na het succes van Daredevil in hoog tempo nieuwe series op tv uitbrachten. Al deze vervolg-series hebben met elkaar te maken. En daarom is het best belangrijk om de Marvel series op Netflix in de juiste volgorde te bekijken.

In het eerste seizoen van Daredevil werden onder andere Madam Gao en Wilson Fisk geintroduceerd. Madam Gao kwam later terug in Iron Fist terwijl Wilson Fisk al bekend was vanwege zijn vele verschijningen in Spider Man films en tv-series.

Jessica Jones seizoen 1

Jessica Jones was de tweede superheld die een rol kreeg in een Marvel serie voor Netflix.
Jessica Jones was de tweede superheld die een rol kreeg in een Marvel serie voor Netflix.

Na Daredevil viel de beurt te eer aan Jessica Jones om te shinen in een Marvel serie. Het eerste seizoen van de privé-detective die praktijk houdt in New York was ook een groot succes.

In Jessica Jones kregen onder meer Trish Walker (Trish Talk) en Malcolm Ducasse een rol. Trish komt terug in andere Marvel series, waaronder S02 van Jessica Jone en Malcom Ducasse komt terug in het tweede seizoen van Jessica Jones.

Daredevil seizoen 2

Doordat S01 van Daredevil zo’n enorm succes was kwam het vervolg op deze eerste serie al snel op tv. Terwijl veel mensen juist afleveringen rondom Iron Fist en Luke Cage verwachtten was het Daredevil die voor de tweede keer een seizoen mocht vullen.

Ook in dit tweede seizoen van Daredevil, dat in 2015 op Netflix te bekijken was, verschenen een aantal personages die in latere seizoenen rol zouden gaan spelen. Zo maakte Elektra Natchios haar debuut in Daredevil. De schurkin kreeg een belangrijke rol in The Defenders.

Luke Cage seizoen 1

In 2016 maakte Luke Cage zijn opwachting. De superheld die bestand is tegen kogels was al eerder te zien in Jessica Jones. In deze serie bindt hij de strijd aan met maffiosi in New York. Misty en Claire Temple maakten hun opwachting in de Luke Cage serie. Zij spelen beide een rol in The Defenders.

The Defenders is de vijfde serie in de volgorde waarin je Marvel series op Netflix zou moeten kijken.
The Defenders is de vijfde serie in de volgorde waarin je Marvel series op Netflix zou moeten kijken.

Iron Fist seizoen 1

Iron Fist is de vijfde serie uit het Marvel universum op Netflix die je zou moeten kijken om de juiste volgorde van de series te bekijken. In Iron Fist draait het allemaal om Danny Rand. De rijke miljonairszoon keert terug nadat hij 15 jaar werd vermist. Hij eist het bedrijf van zijn vader op terwijl hij als Iron Fist de strijd aanbindt met Madam Gao die ook achter het bedrijf van zijn vader aanzit.

The Defenders S01

The Defenders is het slotstuk van Marvel. Kijk deze serie alleen als je de andere hierboven beschreven series hebt bekeken op Netflix. Na The Defenders kun je vervolgens rustig verder kijken naar de nieuwe seizoenen van Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage.

Deze verschijnen allemaal in de komende jaren op Netflix. Het tweede seizoen van Jessica Jones is overigens nu al te bekijken op de online videodienst. Bekijk dit nieuwe seizoen pas als  je The Defenders hebt bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.