Downloaden van Usenet: wat is retentie?

Sommige providers bieden een retentie tot 2500 dagen.
Sommige providers bieden een retentie tot 2500 dagen.

Films, tv-series en muziek kun je allemaal gemakkelijk downloaden van Usenet. Toch zijn er een aantal zaken waar je tijdens het downloaden rekening mee moet houden.

Een van die dingen is de retentie van je Usenet provider. Maar wat is retentie nou eigenlijk? In deze handleiding leer je wat de definitie van retentie is en hoe de retentie van invloed op het zonder fouten downloaden van series en films.

Wil je nu downloaden van Usenet met een hoge retentie? Dan is een van de beste Usenet providers van dit moment Tweaknews. Zij hanteren een retentie van 2500 dagen voor binaire downloads (films, series, muziek). Check deze pagina voor meer informatie over de beste payserver.

Definitie Retentie

Het begrip retentie rondom het downloaden van films, series en muziek van Usenet duidt op de tijdsperiode die jouw provider hanteert voor het beschikbaar houden van binaire en tekstuele content op Usenet.

Voorbeeld retentie

Voorbeeld retentie film serie downloaden
Voorbeeld retentie

Deze definitie klinkt erg deftig. Daarom hierbij een voorbeeld van het begrip retentie. Iemand zet een film of serie op Usenet op dag een (1). Dit bestand wordt door alle Usenet providers overgenomen en binnen enkele uren kan iedereen ter wereld het bestand downloaden van Usenet.

Een film of serie is best groot reken op enkele honderden megabytes voor een aflevering van een tv-serie in divx of xvid formaat tot wel veertig gigabyte voor een blu-ray rip van een nieuwe film of een volledige seizoen van een serie.

De opslag op een usenet server kost geld, kleinere providers en providers met gratis toegang tot usenet hebben een beperkte opslagruimte. Zij kiezen er daarom voor om dit bestand na een week weer te verwijderen om ruimte te scheppen voor een nieuwe  upload. De retentie van deze gratis providers is dan een week, oftwel 7 dagen.

Grote providers die betaalde abonnementen bieden voor het downloaden van Usenet bieden een langere retentie aan. Zo kun je bij Tweaknews, Giganews en Easynews rekenen op een retentie van enkele jaren.

Retentie Tweaknews, Giganews

Zo biedt Tweaknews voor haar payserver een retentie van 2500 dagen. Dit betekent dat uploads tot wel 2500 dagen nadat ze online zijn geplaatst beschikbaar blijven. Dit geldt niet alleen voor tekstuele content maar dus ook voor binaire inhoud zoals films en tv-series.

Tweaknews is niet de enige provider met een hoge retentie. Want ook de concurrentie zit niet stil. Ook Giganews biedt een retentie van meer dan 2000 dagen op binaire nieuwsgroepen net zoals Easynews en Astranet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.