Downloaden van Youtube

downloaden van Youtube
downloaden van Youtube

Youtube is een van de meest populaire websites ter wereld. De site ken je natuurlijk als website voor leuke, grappige en informatieve filmpjes.

Daarnaast wordt Youtube ook door filmmaatschappijen gebruikt om film trailers te publiceren en gebruiken artiesten de site om nieuwe muziek te promoten.

Downloaden van Youtube is iets waar veel mensen graag meer over zouden willen weten. Op deze pagina lees je precies met welke software en welke websites je gratis kunt downloaden van Youtube.

Voordat je aan de slag gaat met het downloaden van muziek en films van Youtube is het wellicht handig om eerst te weten dat downloaden van Youtube is iets waar de eigenaar van de video-website (Google) niet graag aan meewerkt.

Zeer regelmatig laat het bedrijf websites blokkeren die online mp3 of video bestanden kunnen maken van Youtube video. Hetzelfde gebeurt ook met software waarmee je kunt downloaden van Youtube. Dat laatste is voor Youtube overigens een lastigere opgave.

Wil je vaker film en muziek downloaden van Youtube dan is het installeren van download software een betere keuze.

Downloaden van Youtube via websites

Websites waarmee je kunt downloaden van Youtube komen en gaan, dit komt doordat Youtube steeds vaker websites blokkeert die te populair worden. Een van de populairste websites om te downloaden van Youtube is Tubidy.

Deze site is vooral geschikt om muziek en film te downloaden van Youtube die je wil afspelen op je tablet of smartphone. De interface van Tubidy is geoptimaliseerd voor de kleinere schermen van mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Toch is de site ook erg geschikt als je wilt downloaden van Youtube op je computer of laptop.

Een andere optie om via een website te downloaden van Youtube is bijvoorbeeld Keepvid. Deze website download de filmpjes en muziek op Youtube als flash bestand. Deze bestanden kun je met bijna elke populaire mediaspeler op je computer afspelen.

Dezelfde flash bestanden worden ook afgespeeld op de meeste smartphones. Wil je downloaden van Youtube in het mp3 formaat? Dan kun je een van de vele andere sites gebruiken waarmee je kunt downloaden van Youtube. Gebruik Google om te zoeken naar een van die websites.

Downloaden van Youtube met software

Software om mee te downloaden van Youtube is er ook in overvloed. Let tijdens het downloaden van deze software wel op de bron, veel download-software voor Youtube wordt voorzien van spyware, adware en andere vervelende toevoegingen aan je computer (denk aan de irritante Ask toolbar). Lijkt de software betrouwbaar houd dan ook je ogen open tijdens de installatie. Vaak wordt er op het eind van de installatie nog gevraagd of je toch niet een handige toolbar wil installeren.

Voor het downloaden van Youtube is de Vixy software erg handig. Deze software is gemaakt om streaming video te downloaden van video-websites als Youtube. Handig aan deze software is dat hij naast Youtube ook andere video-sites ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan Vimeo en Dailymotion. Daarnaast kun je met de Vixy software heel specifiek aangeven hoe je wil downloaden van Youtube. Zo is het mogelijk om in hoge kwaliteit te downloaden maar kun je ook alleen de muziek bij een Youtube video downloaden als mp3-bestand.

de interface van de download software van Vixy
de interface van de download software van Vixy

Naast de Vixy software voor Youtube zijn er genoeg alternatieven voor het downloaden van Youtube. Even zoeken met Google levert al snel tientallen programma’s op waarmee je dat kunt doen. Nogmaals de opmerking dat je wel goed moet opletten wat je download en van welke bron deze download afkomstig is. Daarnaast is de software waarmee je kunt downloaden van Youtube altijd gratis, betaalde pakketten kun je beter links laten liggen.

Conclusie

Film en muziek downloaden is erg handig. Via zowel sites als via speciale software kun je snel je favoriete liedjes en filmpjes opslaan op je eigen computer. Wel is het downloaden van Youtube in sommige gevallen illegaal. Daarnaast is de kwaliteit van zowel de videobestanden als de muziekbestanden die je download in sommige gevallen van mindere kwaliteit.

Heb je tips voor het handig downloaden van Youtube? Reageer dan onder deze pagina. Deze pagina is een ‘work in progress’ en daarom worden alle goede tips toegevoegd!

2 antwoorden op “Downloaden van Youtube”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.